'Başbakan'ı Mursi gibi yargılayacaklar!'

Abdülkadir Selvi, 17 Aralık operasyonunun asıl hedefinin çözüm süreci olduğunu yazdı. Selvi, kirli operasyonun bir sonraki adımını da kaleme aldı.

VAN 1.01.2014 11:44:59 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yeni Şafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi yaşananların çözüm sürecine etkisini ve sürecin önemli aktörlerinden Abdullah Öcalan'ın yaşananları nasıl değerlendirdiğini anlattı bugün köşesinde...

Selvinin yazısında çok kritik bir ayrıntı var. Öcalan'a göre; Paralel devlet' 'in asıl amacı, eğer çözüm süreci başarıya ulaşmazsa, Başbakan'ı Mursi gibi yargılanacak.'

İşte günün en ilginç yazısının o bölümü:

"BAŞBAKAN MURSİ GİBİ YARGILANACAK"

17 Aralık kalkışmasından kısa bir süre önceki görüşmede Öcalan, 'Paralel devlet' diye tanımladığı güçlere işaret ederek, 'Eğer çözüm sürecini başarıya ulaştırmazlarsa, bunların hedefi Başbakan'ı Mursi gibi yargılamak' diyor.

Bu Öcalan'ın uzak görüşlülüğünü ortaya koyması açısından önemli olduğu kadar, operasyonun hedeflerini ortaya koyması noktasından da önemli bir tespit.

Ayrıca bunu görmek için İmralı'ya gitmeye gerek yok.

Gözaltına alınanlara polisteki ifadeleri sırasında, 'İmar değişikliklerini Başbakan'ın talimatıyla yaptık deyin, sizi bırakalım' şeklinde teklif yapılması bunu ortaya koymuyor mu?

Ne Halk Bankası ile ne Reza Zarrap ile ne bakanların çocukları ile ne Ali Ağaoğlu ile hiçbir ilgisi olmamasına rağmen Başbakan'ın oğlu Bilal'in 25 Aralık'taki ikinci dalga kapsamına alınması her şeyi anlatmıyor mu?

Başbakan da bunu teyit ederek, 'Burada asıl hedef benim. Oğlum Bilal üzerinden bana gelmek istiyorlar' dedi.

Şimdi gelelim on puanlık uzmanlık sorusuna.

Bu operasyonların doğrudan hedeflerinden biri çözüm süreci olduğuna göre, bu konuda yeni bir durum söz konusu mu?