Başbakan Yardımcısı Işık Büyükşehir’i ziyaret etti

Van’da gezi ve incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

VAN 16.11.2017 20:27:51 0
Başbakan Yardımcısı Işık Büyükşehir’i ziyaret etti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcıları ve daire başkanları tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, şeref defterini imzaladı.

   Daha sonra makama geçen Işık, yaptığı açıklamada, tarihin her döneminde önemini yitirmemiş, Selçuklu ve Osmanlı döneminde de Türkiye'nin en önemli 5 vilayetinden biri olan Van’da bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğunu ifade etti.

   Van’daki yatırımları değerlendirmek için kentte olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Işık, “Dün gece Suat kardeşimizin şehadet haberi geldi. Bugün öğle namazında Suat kardeşimizin cenaze namazına katıldık. Bu vesileyle kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum. Biraz önce yine bir acı haber daha aldık. Hakkâri’de 2 askerimizin şehit olduğu 1 askerimizin de ağır yaralı olduğu bilgisi geldi. Bu iki askerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı askerimize acil şifalar diliyorum. Ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Çok yoğun bir terörle mücadele yapıyoruz. Şu anda tarihin en yoğun terörle mücadele dönemi içerisindeyiz. Terör örgütüne ardı ardına ağır kayıplar verdiriyoruz. Terör örgütü tarihinin en sıkıntılı, en zor, en fazla kayıp verdiği dönemi yaşıyor. Artık sezonluk terörle mücadele yok. Terörle mücadele bütün yıl boyunca özellikle kış sezonunda da devam edecek. Artık teröristler hangi inde olurlarsa olsunlar, o inlerinde bulup onları kesinlikle etkisiz hale getirmek noktasında mücadelemiz sürüyor” dedi.

   Jandarma Asayiş Kolordu komutanlığını ziyaret ettiklerini aktaran Başbakan Yardımcısı Işık şunları kaydetti: “Orada da arkadaşlarımızın verdikleri bilgi gerçekten de bu konuda hem askerimizle hem jandarmamızla hem polisimizle hem tüm güvenlik ve istihbarat birimimizle son derece güçlü bir koordinasyon ve güçlü bir karalılığın olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Kendilerine başarılar diliyoruz. Biz bölgemizde yaşayan her bir insanımızın asayişini, huzurunu ve güvenliğini sağlamak durumundayız. Bu noktada da hiçbir şekilde en küçük bir geri adım en küçük bir taviz kimse beklemesin. Terör örgütünün beli kırılana kadar da bu mücadele sürecek. Terör örgütünün bu topraklardan tamamen def edilene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bunu başta bölge insanımız için yapıyoruz. Ülkemizin esenliği ve güvenliği için yapıyoruz.”

   Van’da kanaat önderleri ile de bir araya geldiklerini belirten Başbakan Yardımcısı Işık, “Sabah milletvekilimiz, valimizle beraber kanaat önderleriyle bir değerlendirme yaptık. Onların da düşüncelerini tespitlerini aldık. İnşallah bu toplantıda ortaya çıkan konuları da adım adım takip edeceğiz. Tekstil kenti ziyaret ettik. Ben bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanıyken inşaat halindeydi. Şu anda binin üzerinde insanımızın çalıştığı ve her geçen gün sayının arttığı bir tekstil kent görmekten mutluluk duydum. İnsanların iş bulması bizim açımızdan da kent açısından da ülke açısında da on derece önemli. Üretime destek vermeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

   Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın ziyaretinde duyduğu memnuniyeti dile getiren Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Başbakan Yardımcısı Işık’a geniş kapsamlı bir brifing sundu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi


Başbakan Yardımcısı Işık Büyükşehiri ziyaret etti