Başbakan Erdoğan: Sen kimsin ya!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da konuştu. Seçim öncesi Konya'ya gelemeyen Erdoğan Konyalılara teşekkür etti.

VAN 26.04.2014 17:34:48 0
Başbakan Erdoğan: Sen kimsin ya!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ses tellerindeki problem nedeniyle 30 Mart yerel seçim öncesi Konya mitingine katılamayan Başbakan Erdoğan, seçim sonrası teşekkür için Konya'ya gitti. Toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, Pensilvanya'ya sert mesajlar gönderdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

-Ses probleminden dolayı Konya'ya gelemedim. Ama Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Konya mitingi konuşmasını canlı izledim. Davutoğlu ve arkadaşlarım bizi aratmadı. Sizler de bizi yalnız bırakmadınız. Sandıkta demokrasi imzasını attınız. Konya 30 Mart'ta kendisine yakışanı, kendisinden bekleneni yaptı. İşte bu muhteşem sonuçtan dolayı her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Emaneti bize verdiğiniz, bize güvendiğiniz için sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. Bundan önce Konya ve ilçelerine sahip çıktık. Bundan sonra da emanete sahip çıkmaya hizmet üretmeye devam edeceğiz.

-Demokrasi tarihimizin en meşakketli seçimini, 30 Mart'ı geride bıraktık. Sandıkta istediğini alamayacaklarını anlayanlar demokrasi dışı, hukuk dışı yollara tevessül ettiler.

MİLLİ İRADEYİ TESLİM ALMAK İSTEDİLER

-Gezi olaylarıyla başlayan sürecin 17 ve 25 Aralık girişimleriyle devam ettiğini millet anladı ve 30 Mart'ta gereğini yaptı. Ellerindeki her türlü kirli imkanı kullanarak, milli iradeyi teslim almak istediler. Ama siz bu oyunu gördünüz.

ÇETELER KULLANILDI

-Yargı ve emniyet içindeki bir kısım çete mensuplarını kullanarak, hükümeti devirmek istediler. Mevcut hükümetten millet son derece memnun ama birileri memnun değildi.

İKİSİ BİRLEŞTİ AMA ALTIMIZDA KALDILAR

-Mısır'da, Ukrayna'da oynadıkları oyunu Türkiye'de de oynamak istediler. Bazı muhalefet partileri bu ihanet girişiminde ne yazık ki maşa oldular. CHP ve MHP'nin aldığı oyları koyun üst üste yüzde 33 yapıyor. Bunların toplam oyu bizim oyumuzun altında kaldı. Biz aldık yüzde 45 bunlar yüzde 33 aldı.

BİRİNCİ ÇIKMAZSAK BIRAKIRIM DEMİŞTİM...

-Ben seçim öncesi eğer sandıktan AK Parti birinci çıkmazsa ben siyaseti bırakırım demiştim. Ey Kılıçdaroğlu, Ey Bahçeli siz bırakacak mısınız dedim. Hep arkadan nal topluyorlar. Biz hep birinci parti olarak çıktık.

O TEZGAH BİR GÜN SENİ DE VURACAK

Tarih bu darbe girişimini asla unutmayacak. Türkiye'de önceki yıllarda yapılan darbeler gibi bu da unutulmayacak. Pensilvanya'daki zatı yanlarına aldılar. Ben onlara bir tavsiyede bulunuyorum. Pensilvanya'daki zat eğer dürüstsen, yasal manin yoksa çık Türkiye'ye gel. Oradan tezgah kurma. Unutma tezgahların üzerinde bir tezgah vardır. O tezgah bir gün seni de vuracaktır. İnzivaya çekildim diyor. İnzivaya çekilmek için Konya'dan, Erzurum'dan daha güzel bir yer olabilir mi?

'HER NE OLURSAN OL YİNE GEL'

-Mevlana ne diyor: "Gel her ne olursan ol yine gel diyor". Türkiye'den ülkesinden uzak olan zatın maneviyatla işi olmaz. Oynanan oyunlar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bunun hesabı sorulacak. Biz bu örgütten ülkelerine yaptığı ihanetin hesabını soracağız. Anadolu'daki kardeşimin himmet adıyla el koydular. Okullar kapanıyor. Seneye bunların okullarına yavrularınızı katiyyen göndermeyiniz. Her kesime yaptıkları şantajların, devlete karşı geliştirdikleri darbenin hesabını verecekler. Bizim Allah'tan başka kimseden korkumuz yok.

KİMMİŞ O YA? BÖYLE SAÇMALIK OLABİLİR Mİ?

-"O ne derse doğrudur" ifadesi Pensilvanya'daki zata yönelik söylenirse bu itikadi bir sorundur. Kimmiş o ya? O ne derse doğrudur" ne demek bu? Sen kimsin ya, neymiş 'Pensilvanya'daki zat söylediyse doğruymuş', böyle saçmalık olabilir mi?