Başbakan Erdoğan Nadiroğlu ve Irak ile görüştü

Erdoğan her gitti yerde Van Mermer’den bahsediyor:

VAN 28.11.2012 11:45:18 0
Başbakan Erdoğan Nadiroğlu ve Irak ile görüştü
Tarih: 01.01.0001 00:00
Ömer Aytaç AYKAÇ/Özel Haber
Geçtiğimiz hafta Doğu ve Güneydoğu’daki oda ve borsa başkanları ile Kürt sorununun çözümü için bir araya gelen ve bu isimlerden çözüm önerileri alan Başbakan Erdoğan Van’dan da VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu ve VATBO Başkanı Feridun Irak ile görüştü. Van’daki durum hakkında Nadiroğlu’nun sunum yaptığı ve görüşlerini ifade ettiği toplantıda Nadiroğlu’nun konuşmaları başbakandan takdir aldı. Erdoğan, Van Mermer’den de övgüyle bahsetti.
Başbakan Tayyip Erdoğan, kendisini ziyaret eden 45 oda ve borsa başkanından, ellerini taşın altına koyarak çözüm için yol haritası hazırlamalarını istedi. "Silahlar bırakıldığı an teröristlerin başka ülkeye gitmesinin önü açılabilir" diyen Başbakan Erdoğan terörle mücadele konusunda yeni bir sürecin başlayacağına işaret etti. İş dünyası da çözüm için devreye girdi. Bunun ilk adımı Doğu ve Güneydoğu'daki 25 oda ve borsa başkanının kalıcı barış için başlattığı girişimle atıldı. Aralarında VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak ve Erciş Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Abdulkadir Arslan’ın da bulunduğu grup ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Başbakan Erdoğan, özellikle Van ile yakından ilgilendi. Erdoğan toplantıda Gökçenay Group’un yatırımı olan Van Mermer’den de övgüyle bahsederken, bu yatırımı Doğu ve Güneydoğu’daki tüm katılımcılara örnek gösterdi.
ERDOĞAN: YOL HARİTASI HAZIRLAYALIM
Doğu ve Güneydoğu’daki tüm illerden temsilcilerin katıldığı toplantıda, Van adına sunumu VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu yaptı. Nadiroğlu, geçmişteki iktidarların köyleri boşaltıp, evleri yakarak ülkeye zarar verdiklerini, sorunu çözmek yerine derinleştirdiklerini ve huzur ve güvenin tesisi için el ele verilmesini gerektiğini söyledi. Nadiroğlu'na ayağa kalkarak teşekkür eden Başbakan Erdoğan "Bölgede sorunu siz yaşıyorsunuz. Mademki bölgenin kanaat önderlerisiniz, size büyük görev düşüyor. CHP, MHP, BDP ile görüşün. Ne öneriyorlarsa açık açık söylesinler. Ardından bir yol haritası hazırlayalım" dedi.
NADİROĞLU: BIÇAK KEMİĞE DAYANDI
Nadiroğlu, Diyarbakır'da, Doğu ve Güneydoğu'daki 25 ticaret odası ve borsa başkanı ile yapılan toplantıyı anımsatarak, "O gün artık hiçbir anne ağlamasın denildi. Bölgede huzur ve güvenin sağlanmasının önemine işaret edildi. Sayın Başbakan sorunun çözümü konusunda samimi, istekli. Kürt sorunu artık masa üstünde konuşuluyor. Bugün Öcalan'ın kardeşi gidip kendisiyle görüşüyor. İmralı'dan gelen mesajla açlık grevi bitti. Huzur ve güvenin tesisi çok önemli" dedi.
IRAK, VAN İLE İLGİLİ SIKINTILARI AKTARMAYA ÇALIŞTIK
Ankara’daki toplantıdan sonra Van dönüşü gazetemize açıklamalarda bulunan VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak ise, “Doğu ve Güneydoğu’dan 45 iş adamı olarak Başbakan Erdoğan’ı ziyaret ettik. Van adına biz Nadiroğlu’nun sunum yapmasını kararlaştırdık ve o konuştu. Biz oraya gitmeden önce aramızda yaptığımız toplantıda yine ilimizdeki mevcut sorunları konuşup, tartışıp öyle gittik. Başbakan, kiminin Kürt Meselesi ya da Kürt Sorunu diye tabir edilen sorun ile ilgili çözüme açık olduğunu ve bu konuda gerekli adımların atılması için birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi.”
VAN MERMER’İ ÖRNEK GÖSTERDİ
Öte yandan Van adına üç kişinin katıldığı toplantıda Başbakan Erdoğan tüm katılımcılara geçtiğimiz haftalarda açılışı kendisinin yaptığı Van Mermer’i de örnek gösterdi. Gökçenay Group’un yapmış olduğu Van Mermer yatırımından çok etkilendiğini dile getiren ve katılımcılara bu yatırımı da örnek gösteren Erdoğan, bu yatırımı övgüyle anlattı. Van’daki bu yatırımı çok önemsediğini ve Yunus Gökçenay’ı takdir ettiğini söyleyen Erdoğan, bu yatırım için katılımcıların huzurnda bir kez daha Gökçenay’a teşekkür etti. Öte yandan konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Irak ise, “Toplantıda konuşulan bir diğer konu ise Gökçenay Group’un bu yatırımı oldu. Bizim de büyük takdir ettiğimiz Van Mermer’in orda konuşulması bizim için de gurur verici oldu. Van’ın adının geçtiği böyle bir yatırımdan başbakanın bahsetmesi elbette gurur verici. Başbakan o yatırımı çok beğenmiş ve her yerde bahsediyor. Bu yüzden ben kendilerini tekrardan tebrik ediyorum” dedi.