Başbakan Erdoğan, Gülaçar'ın toplantısına hologram teknolojisiyle katıldı -

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Van Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar'ın projelerini açıkaladığı toplantıya hologram teknolojisiyle katıldı.

VAN 16.02.2014 17:23:50 0
Başbakan Erdoğan, Gülaçar
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’ın Rescate Otel’de düzenlediği proje tanıtım toplantısına Başbakan Erdoğan da hologram teknolojisiyle katıldı. Hologram teknolojisiyle salonda bulunanlara hitap eden Başbakan Erdoğan, “Van’daki tüm kardeşlerimizi en kalbi duygularımla İstanbul’dan selamlıyorum” diyerek konuşmasına başladı. Erdoğan, “Osman Nuri Gülaçar ve ilçe belediye başkan adaylarımıza başarılar diliyorum. Van’da çok çalışmak suretiyle 30 Mart’ta sandıktan başarı ile çıkacağımıza inanıyorum. Söz verdiğimiz gibi Van’ı büyükşehir statüsüne kazandırdık. Belediyecilik AK Parti’nin uzmanlık alanıdır. Türkiye genelinde yaşanabilir şehirlerin varlığı AK Parti belediyeciliğinin eseridir. AK Parti’nin birikimli, tecrübeli, liyakatlı ellerinde Van’ın da bu hak ve hizmetlere, modern bir şehir görünümüne kavuşmasını istiyoruz.

Depremin ardından özellikle yaraları sarmak için çok büyük yatırımlar yaptık. 6 katrilyonu bulan yatırımlar yaptık. Ağırlıklı olarak Van merkez ve Erciş’te. İnşallah yerelde de bu yatırımları destekleyecek, 10 yılların ihmalini ortadan kaldırıp Van’ı geleceğe hazırlayacağız” dedi.

17 Aralık operasyonuna da değinen Başbakan Erdoğan, “Sizlerin de çok yakından tanıdığınız kesimler tarafından AK Parti hükümeti, büyüyen ekonomi ve milli çıkarlarımız hedef alındı. En çok da çözüm süreci hedef alındı. Birileri kardeşliğimizin pekişmesinden rahatsız oluyor. Bir yılı aşkın bir süredir acı haberler almıyoruz. Geçen yıl Nevruzu büyük bir coşku ile yaşamış ve bu bahar havasının kalıcı olmasını istemiştik. Doğuda, batıda, kuzeyde ve güneyde artık anneler ağlamıyor. Bu bahar havasından rahatsız olanlar, bozmak için elinden geleni yapıyor. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü Abazası, 36 etnik unsuru ile yaratılanı yaradan dolayı sevdik. Bir olduk, diri olduk, iri olduk. 17 Aralık’ta birliğimizi, kardeşliğimizi, hedef aldılar. Yapılan bu alçakça, haince darbe girişimini gördüğünüzü biliyorum. Bunlara en güzel cevabı vereceğinizi de biliyorum. Bütün saldırılara rağmen tek yürek halinde hizmet üretmeye, saldırılara rağmen çözüm sürecini ilerletmeye, demokrasinin standartlarını geliştirmeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki milletimizin desteği ve hayır duaları bizimle. Biz de korkmadan adım atmaya devam ediyoruz. 2023 hedeflerimize ulaşma çalışmalarına devam edeceğiz. Sizden bir ricam, 30 Mart’a kadar tüm teşkilat ve kadromuzla yaptığımız hizmetleri, projeleri, yatırımları kapı kapı dolaşarak anlatın. Biz hizmetlerimizle inşallah övüneceğiz ve artırarak yolumuza devam edeceğiz. Bizlerden hayır dualarınızı eksik etmeyin. 30 Mart seçimlerinin hayırlı olmasını ve adaylarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Osman Nuri Gülaçar ise, çözüm sürecinin bütün yatırımların anahtarı konumunda olduğunu belirterek, “Çözüm sürecinin mimarı Sayın Başbakanımıza halkımız adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Barış ve kardeşlik süreci ile yeni bir döneme girdik. Yeni dönemde yeni bir belediyecilik anlayışı olmalı. İdeolojik değil, hizmet odaklı, insanı merkeze koyan bir belediyecilik anlayışı geldi. Projelerimizi hazırlarken ak belediyecilik hizmetinin mimarı, depremde de yanımızda olan, Van’a sevdalı bir Başbakan, büyük usta Sayın Başbakanımızın izinden gidiyoruz” dedi.

‘Van’a Gelecek’ sloganıyla kazanmaların halinde yapacakları hizmetlerin projelerini açıklamayan Gülaçar, “Marka şehirlerin marka projeleri olmalıdır. Stadyum, bilim merkezi, yeni otogar, modern sebze ve meyve hali, yeni hayvan pazarı projelerimiz var. Halkımız her şeyin en iyisini hak ediyor diyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri ile daha modern şehir, 5 yıldızlı halk plajları, itfaiye araçları ile gücümüze güç katacağız. Kent mobilyaları, taksi durakları, ulaşımın kilitlerini bir bir açacağız. Yeni caddeler, alternatif caddeler, köprülü kavşaklar, yaya üst geçitleri, park sorunlarına kalıcı çözümler için otoparklar getiriyoruz. Avrupa standartlarında caddeler yapılacak. 5 yılda 1,5 milyon ton asfalt. Rekor diye söylüyoruz, 10 milyon metrekare asfalt, 500 bin metrekare kaldırım ile kaldırımsız yol kalmayacak. İlçelerimize kolay ulaşım için yeni otobüsler, mevcudu muhafaza ederek yeni halk otobüsleri, yeni karla mücadele araçları, acil müdahale ve bakım araçları getiriyoruz. Yeni zabıta araçları, yeni modern temizlik araçları, amatör spor için gençlerimize, insanımıza yakışan bir merkez yapacağız. Ekipman ve malzeme desteği sunuyoruz. Hayatın her anında halkımızın hizmetindeyiz. En mutlu gününüzde yeni nikah salonumuz, alo doğum ve alo cenaze hizmetleri getireceğiz. Suni çim semt sahaları, okullarımız spor salonu ile buluşacak, okullara spor ekipmanları vereceğiz. Mahalle eksenli çalışacağız, mahallelerimiz nefes alacak. Her bölgede kapalı semt pazarları yapılacak, muhtar ofisleri ile muhtarlarımız modern binalarda hizmet verecek. Çocuklarımıza oyun grupları oluşturuyoruz” diye konuştu.

Van Gölü turizm master planını devreye sokacaklarını belirten Gülaçar, “Turizm stratejisi uygulamaya konulacak, göl kenarındaki kamu tesislerini halkımızın hizmetine açıyoruz. Tarım ve hayvancılık bizim bölgemizin olmazsa olmazı. Tarım ve hayvancılık daire başkanlığımız ile bütün Van’a koordineli hizmet sunacağız. Hayvancılık organize sanayi bölgesi ile hak ettiği değeri bulacak. Organik ve damlama sulama projeleri ile ilçelerimizde yeni gelir kapıları açacağız. Tarım ürünleri depolama tesisleri kuracağız. Mera ve hazine arazilerinin uygun olanlarını tespit edip köy gelişim alanı ilan edip halkımıza tahsis edeceğiz. Çevre yolu şehri kucaklayacak. Sahil yolumuzun ilk hamlesini başlatmış oluyoruz. Master plan ile ulaşımın geleceğini yeniden şekillendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“VAN’A METROBÜS GETİRECEĞİZ”

Kocaeli Parkı, şehir merkezi ve OSB-Üniversite hattında kesintisiz bağlantı için metrobüs getireceklerini ifade eden Gülaçar, hedeflerinin ise hafif raylı sistem olduğunu kaydetti. Gülaçar, “Van-Erciş arası deniz otobüsü seferleri getireceğiz. Serbest ticaret bölgesi için yeni yol başlatmış olacağız. Mevcut yönetimden kaynaklı imar planı sorununu hızlıca çözeceğiz ve halkımızın mağduriyetini gidereceğiz. Yatırım ajansı ve koordinasyon merkezi ile bir ivme yakalayacağız. Geleneksel el sanatları, elektronikçi esnafımız için kuracağımız çarşı ile rahatlatacağız. Meslek grupları için ayrı çarşılar inşa edeceğiz” dedi.

Sosyal belediyecilik alanındaki projelerini de açıklayan Gülaçar, “Kadınlarımız, hanımlar lokalleri ile sosyal hayata yeniden dahil olacak. Meslek edindirme kursları açıyoruz. Kalkındırma kooperatifi ile satıp gelir kapısı oluşturacağız. 7’den 70’e herkesin hizmetindeyiz. Emekliler konağı ile onların mutlu olmalarını sağlayacağız. Bir sağlık kampüsümüz var ve çevre il ve ilçelerimizden gelen hasta yakınlarını ağırlayacağımız hasta konuk evlerimiz olacak. Barınma evi ile kimsesizlere sıcak bir yuva oluşturacağız. Madde bağımlılığı hayatı kurutan bir mübtela, Amatem ile ciddi adımlar atacağız. Geleceğimize sahip çıkıyoruz, gençlik merkezlerimiz ile donanımlı ve bilinçli bir nesil için gayret oluşturacağız. Çalışan çocuk merkezleri, öğrenci ödev evleri ile yanındayız. Gençleri hedeflerine göre seminerlerle destekleyerek doğru hedeflere yönlendireceğiz. Dar gelirli öğrencilere destek olacağız, eğitim yardımları, gezici anaokulu ve kütüphane, kısa adıyla OKUBÜS ile mobil hizmet vereceğiz. Bilinçli nesiller yetiştireceğiz. Deprem eğitimi vermek için sosyal projelerimiz var. Eğitim kurumlarımız her türlü desteği bizden alacak. Okullar Hayat Olsun projemiz ile okullarımızı mahallelimizin hizmetine sunacağız. Okul yapmak isteyen hayırseverlerimize biz arsa temin ve tahsis edeceğiz. Engelliler rehabilitasyon merkezi ve okulunu açıyoruz. Engelli meslek edindirme merkezini açıyoruz. Van’da engel yok, engelliler için hizmet aracı tahsis edeceğiz, engelli annelerine danışmanlık merkezi kuruyoruz. Yeni evleneceklere evliliğe hazırlık seminerleri, yeni evlilere anne babalığa hazır mısınız danışmanlığı, ayrı yaşayan eşlere birlikte yaşamaya hazır mısınız danışmanlığı vereceğiz” diye konuştu.

Sosyal yardımlaşma projelerinden Van Kart ile yüzlerin güleceğini belirten Gülaçar, “Toplumun kanayan yarasına ‘çocuk evleri’yle kesin çözümler getiriyoruz. Evde bakım ile bakım hizmeti vatandaşın hakkı diyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri ile sempozyum, konferans ve seminerler düzenleyeceğiz. Camisi olmayan yerlere cami, camisi olan yerlerin bakım hizmetini yapacağız. Selahettin-i Eyyübü Kültür Merkezi, Medresetüzzehra Kültür Merkezi, kütüphanemizin yenisini yapıyoruz, Fakiye Tayran Okuma Salonları ile kitapları sizlere ulaştırmış olacağız. Çevre il ve ilçelerden Van’a kültür turları düzenleyeceğiz. Van’ın kültür günleri ve fuarı ile bölgenin kültür merkezi yapacağız. Tiyatro günleri, dünya sineması burada olacak. Van külliyatına yeni eserler kazandırıyoruz. Van ansiklopedisi hazırlanacak, şehrin hafızası Van fotoğraf albümüyle hayat bulacak. Van türkülerini derleyeceğiz, kültürümüz her daim yaşatılacak, Van mahalleleri kitabını hazırlayacağız. Halk kültürümüzün en önemlilerinden olan dengbejlik için festivaller düzenleyeceğiz. Şiir gecelerimizde aşıklarımızla şiirler sunacağız. Van kahvaltısını bir festival ile tüm dünyaya duyuracağız. Uçurtma şenlikleri baharı müjdeleyecek, Van yemekleri festivali düzenleyeceğiz. Kent kültürünü insanımıza ulaştıracağız. Van kültür elçileri platformunu da devreye sokarak ülkemize ve dünyaya tanıtmanın gayreti içinde olacağız. Van Kent Müzesi kuruyoruz. Van Kültür Sokağı şehrimizin geçmişi ile geleceğini buluşturan merkezi olacak. Tarihi kent merkezi cazibesine kavuşacak, Van günleri ile hemşehrilerimizi buluşturacağız. Hayal denenler gerçek olacak. İskele ile Van Kalesi arası artık şehrin vitrinini oluşturacak, sahil yolu ve şehir parkını yapıp bitirme sözü veriyoruz. Van Gölü için en büyük tehlike atık su tesislerinin çalışmayışıdır. Van Gölü’nü artık kirletmeyeceğiz, arıtma tesislerimiz tam kapasite ile çalışacak. Çöpten dağlara son diyoruz. Çünkü Özalp yoluna giden herkes burnunu tıkamadan geçemiyor. Biz geliyoruz ve hemen en kısa zamanda çöp toplama ve bertaraf tesisini hizmete açıyoruz. Mavi tur seferleri ile Vanlılar denizle buluşacak. Her zaman ter temiz bir Van için diyoruz ambalaj atıklarını geri dönüşüme kazandıracağız. Tehlikeli atıkları da bertaraf tesisinde yok edeceğiz. Her Vanlı için bir ağaç dikeceğiz. 1 milyon 65 bin ağacı toprakla buluşturacağız. Yeni parklar ile yemyeşil Van bizi bekliyor. Her mahalleye park, oyun bahçeleri, semt sahaları yapılacak. Fidanlık halkımızın kullanımına açılacak. 4 bin hobi bahçesi oluşturarak orada sebze ve meyvemizi yetiştireceğiz. Kanalizasyon şebekesi hedefimiz 5 yılda 750 kilometre, bin kilometre de içme suyu hattı. Enerjimizi kendimiz üretmek için güneş santralleri kurulacak, kehrizler ihya edilecek. Kaynak su şişeleme tesisleri, parkların aydınlatmasında güneş enerjisinden yararlanacağız. Kent bilgi sistemi oluşturulacak. Su işlerinde elektronik arıza takip sistemi kurulacak, trafik yoğunluk haritaları ile akıllı trafik kavşak yönetimi sistemi ile trafik sorunu çözülecek, yollarda boşa zaman geçirmemiş olacağız.

Akıllı telefonlarla kullanılabilecek şehir rehberi hizmete girecek. Belediye hizmetlerinde online işlem uygulamalarını arttıracağız. Mezarlık bilgi sistemi ile olumsuzluk yaşamaktan kurtulacağız. Ak belediyeler eliyle bunu yaşıyoruz, halkımızla kesintisiz iletişim, açık kapı ve beyaz masa ile halkımızın 24 saat hizmetinde olacağız” şeklinde konuştu.

Osman Nuri Gülaçar, ilçelerde de yapılacak projeler hakkında bilgiler verdikten sonra AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Van milletvekilleri Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan ile tüm ilçe belediye başkan adaylarıyla fotoğraf çektirdi.

İŞTE O PROJELERLE VAN’A GELECEK

2 / 26