Başarılı sporculara, burslu okuma imkanı

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Kent nüfusumuzun yüzde 63.4’tü 30 yaşın altındadır, genç bir kitleden oluşuyoruz. Sadece ilk, ortaokul ve lisede okuyan öğrenci sayımız 360 bin civarında, orta ölçekli

VAN 15.09.2021 10:01:12 0
Başarılı sporculara, burslu okuma imkanı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Kent nüfusumuzun yüzde 63.4’tü 30 yaşın altındadır, genç bir kitleden oluşuyoruz. Sadece ilk, ortaokul ve lisede okuyan öğrenci sayımız 360 bin civarında, orta ölçekli bir kent nüfusu kadar öğrencimiz var”dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Özel Eğitim ve Öğretim Kurumları arasında ilk ve ortaöğretim çağındaki başarılı sporcuların özel öğretim kurumlarında yüzde 100 burslu olarak okumalarına imkân sağlayan “Sporcu Öğrencilerin Eğitimde İşbirliği Protokolü” İmza Töreni Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve okul temsilcilerinin katılımları ile gerçekleşti.
Protokol kapsamında; olimpik ve paralimpik spor dalları yarışmalarında; Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında, Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) ve Dünya Gençlik Olimpiyatlarında, Ulusal Spor Faaliyetlerinde (Ulusal Spor Faaliyetleri: Federasyonların Türkiye Şampiyonaları ve en üst ligleri ile Okul Sporları Türkiye Birincilikleri, ANALİG Türkiye Birincilikleri) son 2 yıl içerinde altın, gümüş, bronz madalya aldıklarını Bakanlık tarafından belgelendiren sporculara verilen kontenjanlar dahilinde, sınıflarını geçmek ve spor yaşamına devam etmek kaydı ile diplomalarını alıncaya kadar yüzde 100 eğitim bursu verilmesi sağlanacak. 
İmza töreni Valilik Ali Paşa Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Vali Yardımcısı Yavuz Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve özel okul müdürleri katıldı.

“ KENT NÜFUSUMUZUN YÜZDE 63.4’TÜ 30 YAŞIN ALTINDADIR”

İmza töreni söncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez : “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, bakanlığımızın talimatıyla ilimizde eğitim alanında faaliyet gösteren özel müteşşebbis ve kuruluşlarla birebir yaptığı görüşmede, spor alanında ülkemizi temsil etmiş gençlerimizin fark edilmesi ve değer verilmesi açısından çok hayırlı bir çalışmaya imza attılar. Bunun için hem il müdürümüzü ve ekibini hem de her bir kuruluşumuzu ayrı ayrı tebrik ediyorum. Kent nüfusumuzun yüzde 63.4’tü 30 yaşın altındadır, genç bir kitleden oluşuyoruz. Sadece ilk, ortaokul ve lisede okuyan öğrenci sayımız 360 bin civarında, orta ölçekli bir kent nüfusu kadar öğrencimiz var” dedi. Vali Bilmez şöyle devam etti: “Eğitim alanında güzel gelişmelerin de olduğuna şahitlik ediyoruz ama halen çok eksik olduğumuz alanlarımız da maalesef bulunmaktadır. İl merkezi başta olmak üzere özel sektörde de eğitim alanında ciddi kurum ve kuruluşlarımız var ve eğitime ciddi katkı sunan yapılarımız var. Buradaki hiçbir arkadaşımızın ne reklama ne tanıtıma bu anlamda ihtiyacı yok. Bu anlamda yaptığınız bu katkının çok değerli olduğunu söyleyebiliriz. Onun için bugün valilikte bir araya gelip hem gençlerimiz adına hem ilimiz adına, basın mensuplarımızın önünde her birinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.” 

“18 EĞİTİM KURUMUMUZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Daha sonra konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç: “ Öncelikle başarılı sporculara yüzzde 100 eğitim desteği imza törenimize teşriflerinizden dolayı şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz dönemde bakanlığımızca Ankara’da Özel Eğitim Kurumları Derneği ile yapılan protokol kapsamında başarılı sporcularımıza yüzde 100 eğitim desteği çalışması başlatıldı. Ancak bu merkezde yapılan protokol içeriğindeki ÖZDER’e üye bir okul maalesef ilimizde bulunmamaktaydı. Dolayısı ile bu protokolün getirdiği avantajdan bizim çocuklarımız maalesef faydalanma imkanı bulamayacaktı. Bakanlığımızın bizlere talimatları doğrultusunda ilimizdeki özel eğitim kurumlarıyla bu hususu müzakere ederek, bakanlığımızın da merkezde yapmış olduğu protokolün taslağını kendilerine sunarak destek talebinde bulunduk. İlimizde hizmet veren 20 tane özel eğitim kurumundan 18 tanesi bu talebimizi tereddütsüz bir şekilde olumlu karşılayarak bugün bu toplantıyı burada icra etmemize vesile oldular. Ben Van gençliği adına, Van sporcu gençliği adına bu 18 eğitim kurumumuza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Yapılan konuşmalardan sonra destek veren kurumlara Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Program daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve kurum temsilcileri tarafından protokol imza tören ile sona erdi.

DESTEK VEREN EĞİTİM KURUMLARI

İlk ve ortaöğretim çağındaki başarılı sporcuların özel öğretim kurumlarında yüzde 100 burslu olarak okumalarına imkân sağlayan “Sporcu Öğrencilerin Eğitimde İş birliği Protokolü” kapsamında destek veren kurum isimleri şu şekilde açıklandı; “Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Lisesi 2, Van Bil Koleji 2, Egebil Eğitim Koleji 2+2, Bahçeşehir Koleji 4, Açı Koleji 2, Uğur Okulları 2+2, Yükseliş Koleji 2, Yöntem Koleji 1, Düşünür Koleji 2+2, Özel Van Mektebim Koleji 2+2, Özel Van Final okulları 2+2, Van Özel Batı Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4, Özel Van Bilim Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 50, Özel Başak Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 20, OSB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 10, Yasin Ertaş Fen Teknoloji Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 20 ve Özel Teknokent Koleji 10 kontenjan ile protokolleri imzalanarak Vanlı sporcu öğrencilere yüzde 100 eğitim bursu verilmesi sağlandı."