Başarılı folklorculardan Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret…

Bingöl’de düzenlenen Yıldızlar Halk Oyunları yarışmasında 1’inci olan Mustafa Cengiz Ortaokulu öğrencileri Van Büyükşehir Belediyesine desteklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

VAN 15.05.2018 19:38:41 0
Başarılı folklorculardan Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret…
Tarih: 01.01.0001 00:00
    Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sunmak ve eğitim kalitesine artırmak için verdiği destekler devam ediyor.

    Çalışmalarla birlikte Edremit İlçesi Fırat Mahallesinde bulunan Mustafa Cengiz İlkokulu ve Ortaokulu’na 200 kişilik çok amaçlı konferans salonu ve 100 kişilik kütüphane yaptırılmış, halkoyunları ekibine de bölge şampiyonası öncesi maddi destekte bulunulup oyun kıyafetleri diktirilmişti.

   Büyükşehir Belediyesi destekleriyle Bingöl’de düzenlenen Yıldızlar Halk Oyunları yarışmasına katılan Mustafa Cengiz Ortaokulu öğrencileri şampiyonadan 1’inci dönerek Bodrum’da Haziran ayında gerçekleştirilecek Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Başarılarının ardından öğrenciler Van Büyükşehir Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu. Öğrencileri Büyükşehir Belediyesi adına makamında kabul eden Genel Sekreter Mustafa Yalçın öğrencileri tek tek kutlayarak tebrik etti.

   Eğitimin en büyük önceliklerinden biri olduğunu belirten Genel Sekreter Yalçın “ Göreve geldiğimizden bu güne Van Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda birçok okula yardımda bulunup toplantı salonu, kütüphane, spor salonu, oyun parkı, çevre düzenlemesi yaptık. Yine köy okullarımızı onardık. Güçlü bir Türkiye için eğitime olan katkılarımız devam edecek. Çünkü çocuklarımız bu ülkenin yarınlarıdır. Ben bir kez daha bize böyle bir mutluluğu ve gururu yaşattığınız için sizleri canı gönülden tebrik ediyorum. Haziran ayında yapılacak olan Türkiye Şampiyonası içinde başarılar diliyorum” dedi.

   Öğrencilerde Büyükşehir Belediyesi ve Genel Sekreter Yalçın’a kendilerine ve eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

   Ziyarete Genel Sekreter Yardımcıları Salih Allahverdi, Ülker Cem Kaplan, Kültür Sosyal İşleri Dairesi Başkanı Tevfik Tepe, Okul Müdürü Şerafettin Aysan, Okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.