Barzani'den İslam ve Arap ülkelerine çağrı

Barzani, 'Bazı ülkeler, terörü siyasi rekabette bir kart olarak kullanma yanlışına düştü. Bu büyük bir yanlıştır, zararı herkese dokunuyor' diyerek, İslam ve Arap ülkelerine çağrıda bulundu.

VAN 17.07.2015 17:57:00 0
Barzani
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, bazı ülkelerin, terörü siyasi rekabette bir kart olarak kullanma yanlışına düştüğünü, bunun herkese zarar vereceğini söyledi.

Barzani, Erbil'in Salahaddin ilçesinde bulunan resmi konutunda İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti'yi kabul etti.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada toplantıdaki sözlerine yer verilen Barzani, Peşmerge güçlerinin DAEŞ'i bozguna uğrattığını hatırlatarak, "Bazı ülkeler, terörü siyasi rekabette bir kart olarak kullanma yanlışına düştü. Bu büyük bir yanlıştır, zararı herkese dokunuyor. Kürdistan halkı, DAEŞ ve onun gibi düşünen terör örgütlerine asla izin vermez" ifadelerini kullandı.

Barzani, DAEŞ'in Irak'ta etkisiz hale getirilmesi için Suriye'de de yenilgiye uğratılması gerektiğini vurguladı.

İran ile 5+1 ülkeleri arasında nükleer müzakerede varılan anlaşmaya da değinen Barzani, söz konusu gelişmenin Ortadoğu'daki istikrara ve barışa hizmet etmesi ve terörün sona ermesine vesile olmasını diledi.

Terörün sadece Kürt bölgesi için değil bütün dünya için bir tehdit olduğuna dikkati çeken Barzani, şunları ifade etti:

"Bu savaş bir tarafın savaşı değildir. Özgürlük ve demokrasi yanlısı tüm dünyanın savaşıdır. O nedenle tüm tarafların çabasıyla sürdürülmelidir. Askeri yöntemin dışında fikirsel ve ekonomik yönden de teröre karşı mücadele edilmelidir."

Barzani, İslam ve Arap ülkelerinin de terörizme karşı daha fazla çaba göstermesini istedi.

İtalya Savunma Bakanı Pinotti de Erbil'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti:

"Terör örgütü DAEŞ'in bozguna uğratılması için İtalya'nın hızlı bir şekilde yardımda bulunması gerekiyordu. Çünkü Kürdistan'a yardım, İtalya'ya yardım demektir. Kürdistan bölgesine yardımlarımız bundan sonra da devam edecektir. Bu savaş, bütün dünya adına yapılan bir medeniyet savaşıdır."