Baro, Timur'la 'devam' dedi

Üç adayın yarıştığı Van Baro Başkanlığı seçimlerini, 9 oy farkla, eski başkan Murat Timur kazandı. Van Barosu'nun 15. Genel Kurulu geçtiğimiz Pazar günü, Van Adliye binasının Baro Toplantı Salonu'nda yapıldı. Divan seçimi ardında

VAN 11.10.2016 10:45:19 0
Baro, Timur
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

KONUŞMALAR
Kongrenin açılış konuşmasını Baro Başkanı Av. Murat Timur yaptı. Katılımcılara teşekkür eden Timur, sonuçların hayırlara vesile olmasını diledi. 
Daha sonra da Timur, Çetinkaya ve Demir, aday olma nedenleri ve yapacakları çalışmalarla ilgili birer konuşma yaptı.

TİMUR, İKİNCİ KEZ BAŞKAN 
Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Van Barosu'na üye avukatlar oy kullanmaya başladı.
Saat 17.00'ye kadar devam eden oy kullanma işlemlerinin ardından sandıklar açıldı ve oy sayımına geçildi.
Oy sayımı geç vakte kadar devam etti. Başabaş geçen seçimlerde 365 oy kullanıldı. 3 oy geçersiz sayıldı.
Av. Murat Timur 144, Av. İkram Çetinkaya 135 ve Av. Cemal Demir ise 83 oy aldı. Sonuçların açıklanmasının ardından Av. Murat Timur ikinci kez Van Baro Başkanlığı'na seçildi.

'DEMOKRATİK ORTAM' VURGUSU
Seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Van Baro Başkanı Av. Murat Timur, kongrenin demokratik bir ortamda geçtiğini söyledi.
Tüm avukatların kendi özgür iradeleriyle oy kullandıklarını ifade eden Timur, "Avukatlar bağımsız ve özgür olmayınca savunma da bağımsız olmaz. Kongrede avukatlar kendi mesleklerine uygun, özgür ve demokratik bir ortamda takdir haklarını kullandılar." dedi.

HEDEF
Van Barosu'nun bir dönem 60 üyesinin bulunduğunu, şu anda ise 500'e ulaştığına dikkat çeken ve bundan sonraki hedefleriyle ilgili ipuçları da veren Av. Timur, "Küçük bir barodan, zamanla orta ölçekli bir baroya geçtik. Şimdi 500'ü aştık. Haliyle bunun sıkıntı ve sorumlulukları da o düzeyde olacak. Biraz daha fiziki şartlara ihtiyaç duyuyoruz. O nedenle bizim bundan sonraki hedefimiz baroyu kurumsal bir yapıya kavuşturmak olacak." diye belirtti.

HİZMET BİNASI
Bu kapsamda hedeflerinden birinin de hizmet binasını hizmete hazır hale getirmek olacağını ifade eden Av. Timur, "Bu dönem bu çalışmalarımızı biraz daha artıracağız. Hizmet binamız vardı. Türkiye Barolar Birliği ilgileniyor. Projesi bitti, yakın tarihte ihalesinin yapılacağını bekliyoruz. Van'a da yapısal olarak büyük bir katkısı olacaktır. Sosyal tesisler var, 500 kişilik bir konferans salonu olacak." şeklinde konuştu.

MESLEKİKAPASİTE
Yeni dönemde mesleki kapasite konusunda yapacakları yeni çalışmalar da olacağını anlatan Timur, "Yeni dönemde yapacağımız bazı yeni çalışmaların yanında meslek ve mesleki kapasite ile ilgili çalışmalar da olacak. Bu dönemde temel hak ve özgürlükler konusunda daha güçlü bir duruş sergileyeceğiz. Bu konulara biraz daha yoğunlaşacağız" diye kaydetti.

Van Barosu’nun yeni yönetimi, şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ASİL
Doğan İlhan
Zülkif Uçar
Hülya Korkmaz
Meltem Şahin
Emrah Arslan
Bekir Özen
Ramazan Korkmaz
Volkan Yaman
Haşem Baygümüş
Kutbettin Fırtına

YEDEK ÜYELER
Tuğrul Harun Sevimli
Hamza Çiftçi
Selçuk Görünüş
Sefer Kurt
Gülay Özgökçe
Cahit Ertan
Mehmet Şefik Şenay
Turan Ece
Şahin Şahinoğlu
Serkan Tekin

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı