“Barış adı altında bir araya gelmek çok önemliydi”

“Van Doğunun ve Güneydoğunun parlayan yıldızıdır”

VAN 5.06.2014 11:55:39 0
“Barış adı altında bir araya gelmek çok önemliydi”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van kahvaltısının Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesini değerlendiren Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, "Van Doğunun ve Güneydoğunun parlayan yıldızıdır."dedi.


VAN - Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van kahvaltısının Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesine bir Vanlı olarak çok mutlu olduğunu söyledi. İlke Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Aktuğ, Van’ın Doğu ve Güneydoğu’nun parlayan yıldızı olduğunu söyleyerek, Van’nı artık güzel şeylerle gündeme gelmesi gerektiğini belirtti.

 

“Bu rekoru yine ancak Van kırar”

Aylar öncesi yapılan hazırlıkların, gösterilen çabaların, sarf edilen emeğin karşılığını aldıklarını söyleyen Aktuğ, “1 Haziran Van için bir dönüm noktası oldu. Amerika’nın bir ilinde olan 18 bin 941 sayının üzerine 1 rakam eklenmesi gerekirken, zannediyorum biz üzerine 40 bin kadar bir rakam ilave ettik. Bu saatten sonra bu rakamın başka birileri tarafından egale edilmesi, yenilenmesi mümkün değil diye görüyorum. Yine kırarsak biz kırarız bu rekoru diye düşünüyorum. Tabi  Guinness Rekorlar Kitabı’na Van olarak girilmesi Van adına çok gurur verici bir olay. Van’ımız adına çok güzel bir tanıtım oldu. Zaten birinci derecede ben turizm müdürü olarak tanıtım anlamında çok önemli bir iş yaptığımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

 

“Van Doğunun ve Güneydoğunun parlayan yıldızıdır”

Van artık güzel şeylerle gündeme gelmesi gereken bir kent olduğunu belirten Aktuğ, “Doğunun ve Güneydoğu’nun yıldızı Van. Şuana kadar imaj konusunda işte güvenlik anlamında insanların kafalarında bir takım soru işaretleri oluşuyordu. Dışarıdan gelen misafirlerimiz ilk defa Van’a gelenler Van’ı bir iki gün içerisinde gezdiler, gördüler, Van’a hayran kaldılar. Basın mensupları, ulusal basın mensupları, uluslar arası basın mensupları olsun, gelen insanları bizzat kendim de iki tane basın mensubunu Cumartesi, Pazar gezdirdim, dolaştırdım. Onlarda kahvaltı için gelmişlerdi. İn köyüne götürdüm, Altınsaç’a götürdüm, Kanisipi köyüne götürdüm Çatak’a, Akdamar’ı gezdiler, Kale’yi gezdiler. Hakikaten bir vesile oldu. Kahvaltı Van’ın tanıtımına bir vesile oldu. Görmeyen insanlar Van’ımızı görmüş oldular, tanımış oldular.” dedi.

 

“Barış adı altında bir araya gelmek çok önemliydi”

Van kahvaltısının Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesinin yanı sıra Barış Süreci’ne çok önemli bir katkısı olduğunu söyleyen Aktuğ, “Biliyorsunuz Barış Süreci’nin olması ile beraber doğuya gelen turist sayısında gerçekten çok büyük bir artış oldu. Bu sürecin devamını canı gönülden istiyorum. Bu sürecin getirdiği bu 1 Haziran kahvaltı olayı, barış kahvaltısı adı altında bizim insanımızı yine bir araya getirerek kenetlenmesine neden oldu. Acaba 18 bin’in üzerine geçer miyiz, düşüncesi vardı bir takım insanlarda. 51 bin insanın yanı sıra birde ona yakın bir rakam geriye dönmüş oldu. Demek ki biz istediğimiz zaman kültürlerin birleşmesi anlamında, kabullenilmesi anlamında, kabullenmesi anlamında bir araya çok rahatlıkla gelebiliyoruz, bütünleşe biliyoruz. Barış adı altında bir araya gelmek gerçekten çok önemliydi. Ben emeği geçen her insana, oradan turnikeden geçen insanlara dahi böyle tek tek teşekkür etmek istiyorum bir Vanlı olarak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

“Kahvaltı Van’a özgü bir kültürdür”

Kahvaltının Van’a özgü bir kültür olduğunu belirten Aktuğ, “Tabi kahvaltı Van adına önemli bir kültür, Van’a gelen yerli, yabancı her insan mutlaka Van kahvaltısını tadıp, öyle gidiyor. Kahvaltı Van’a özgü bir kültür, başka bir yerde yok. Zaten o kahvaltının tadına bakan insanlar, gittikleri her ortamda Van kahvaltısını anlatıyorlar. Van’ı bu amaçla tanıtmak anlamında da kahvaltının Van’a hakikatten çok büyük etkisi vardır. Kültürlerin kaynaşması, kültürlerin bir araya gelmesi, kültürlerin tanıtımı anlamında yapılan faaliyetler, o ilin tanıtımına da çok büyük katkı sağlıyor. Tabi ki turizm anlamında da Van’a çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Zaten kahvaltı Van’ın, bir takım iller şuan’da bizimde kahvaltımız var diyorlarsa da kahvaltı Van’a özgü bir kültür.” diye konuştu.