Bardakçı TOKİ sakinleri, çözüm bekliyor

Van Merkez Bardakçı TOKİ Konutlarında ikamet eden vatandaşlar, su ve ulaşım konusunda yaşanan sorunların çözülmesini istiyor.

VAN 17.03.2021 20:20:35 0
Bardakçı TOKİ sakinleri, çözüm bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

426 daireden oluşan ve 2 bin civarında vatandaşın ikamet ettiği sitenin suyu Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından karşılanıyor. Bardakçı TOKİ Site Yönetimi tarafından yapılan açıklamada, üniversitenin, suyun kendisine yetmediği gerekçesiyle siteye sağlanan suyu keseceğini bildirdiğini ve geçtiğimiz günlerde de suyu bir süreliğine kestiğini dile getirdi. Bu tür sorunların yaşanmaması için VASKİ tarafından programa alındığı belirtilen su ihtiyacının karşılanması çalışmasının hızlandırılmasını isteyen site sakinleri, ulaşım konusunda da çözüm talebinde bulundu.
Van Merkez Bardakçı TOKİ Site Yönetimi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Van Merkez Bardakçı TOKİ Konutları 426 daireden oluşmakta ve yaklaşık 2000 kişi ikamet etmektedir. 2012 Site kuruluş yılından buyana site yönetimi Boğaziçi Yönetim A.Ş. firması tarafından yürütülmekteydi. 2020 Yılı Eylül ayı itibari ile yönetim, site sakinleri tarafından mecbur bırakıldığı için borçlu bir şekilde devir alınmak zorunda kalındı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi 2012 yılından bu yana sitenin su ihtiyacını karşılıyor. Ancak, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, suyun kendilerine yetmediğini gerekçe göstererek önceki gün sitemizin suyunu kesilmiştir. Pandemi sürecinde yapılan bu uygulama, aralarında sağlık personelinin de olduğu site sakinlerini mağdur etmiştir. Site sakinlerinin tepkileri ve yapılan görüşmeler sonucunda Yüzüncü Yıl Üniversitesi suyu tekrardan açmış olmasına karşın bu durum sürdürülebilir gibi gözükmemektedir. Bir taraftan Yüzüncü Yıl Üniversitesinin 'Suyunuzu keseceğiz'” söylemi, diğer taraftan kat maliklerinin VASKİ Müdürlüğünden su talebinin henüz karşılık bulamamış olması ciddi bir endişe ve mağduriyete sebep olmaktadır. Kat maliklerinin talebi, su ihtiyacının biran önce VASKİ marifeti ile karşılanması yönündedir. Şehrin merkezinde bir TOKİ’nin içme suyu problemi ile karşı karşıya kalması kabul edilebilir bir durum değilken site sakinleri ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yönetiminin tekrardan su için karşı karşıya gelmemesi adına biran önce su problemimizin çözülmesini talep ediyoruz.” denildi.
VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan da, konuya ilişkin bilgi sahibi olduklarını ve sitenin su ihtiyacının VASKİ tarafından karşılanması için çeşitli alternatiflerin hazır olduğunu, bahar ayları ile birlikte gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

ULAŞIM KONUSU

Site Yönetimi tarafından yapılan açıklamada, ulaşım konusuna ilişkin de şöyle denildi; “Ayrıca 2000 kişinin yaşamış olduğu sitede herkesin aracı yok. Kat maliklerinin büyük çoğunluğu belediyenin tahsis etmiş olduğu otobüsleri kullanmak durumunda ama sitenin önünden geçen ve Marmit Köyü tarafından saatte 1 gelen mor otobüsler dolu gelmekte. Böyle olunca da bazen sitemiz önündeki duraktan yolcu alamamakta ve ayrıca saatte 1 geldiği için vatandaşlar mağduriyet yaşamaktadır. Sarı minibüsler ise düzenli gelmedikleri için kat maliklerinin mağduriyeti artmaktadır. Bu konularda gerekli çözümlerin sağlanmasını talep ediyoruz.” / Prestij Haber Merkezi

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi