Bardakçı Site sakinlerini bıktırdı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile TOKİ arasında imzalanan protokol gereği yapılan ve deprem sonrası büyük bir kısmı teslim edilen Bardakçı TOKİ konutlarında yaşanan sıkıntılar site sakinlerini bıktırdı.

VAN 9.10.2012 14:21:56 0
Bardakçı Site sakinlerini bıktırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yüklenici firmanın işi bıraktığı, çalışanların maaşlarının ödenmemesi nedeniyle bütün çalışmaların aylardır durdurulduğu Bardakçı TOKİ konutlarında yaklaşan kış öncesi tedirginlik yaşanıyor. Sitedeki en büyük sıkıntı ise yaklaşan kış öncesi doğalgaz çalışmalarının henüz tamamlanmamış olması ve şuanda da hiçbir çalışmanın yapılmıyor olması. Bunun yanı sıra siteye yakın tavuk çiftliği ve yumurta üretim tesisinden yayılan kötü kokular ile, kum ve taş ocağının oluşturduğu toz bulutu site sakinlerini canından bezdirmişe benziyor. Bu sıkıntılardan dolayı birçok site sakininin konutunu satmak istediği belirtiliyor.
Deprem öncesi yapılan ve depremden sonra bir kısmı apar topar teslim edilen Bardakçı TOKİ konutlarında birçok sıkıntının olduğu belirtiliyor. Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile TOKİ arasında imzalanan protokol gereği yapılan ve Erciş yolu 12. kilometresinde bulunan YYÜ Bardakçı TOKİ konutlarında, birçok eksiklik olmasına rağmen uzun süredir çalışmalar durmuş durumda. Yüklenici firmanın işi tamamlayamaması, çalışanların ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle işlerin askıya alındığı Bardakçı TOKİ konutlarında şuan herhangi bir çalışma yapılmıyor. Site sakinlerinin en büyük çekincesi ise doğalgaz çalışmaları ile ilgili. Havaların soğumaya başlaması ile birlikte henüz doğalgaz çalışmalarının tamamlanmadığı ve şuanda hiçbir çalışmanın yapılmadığı sitede, birçok sorun da bulunuyor.
Siteye yakın tavuk çiftliği ve yumurta üretim tesisinden yayılan kötü kokular ve yine yakındaki kum ocağından yükselen toz bulutlarının siteyi çekilmez bir hale sokmasından dolayı vatandaşların sitemi yükselirken, kış gelmeden sorunların çözülmesi isteniyor.
Elektrik, su ve ulaşım konularında da zaman zaman sıkıntıların yaşandığı Bardakçı TOKİ konutlarında, birçok evin de eksikleri tamamlanmış değil. Eksiklere rağmen bazı vatandaşların konutuna taşınmak durumunda kaldığı da öğrenilirken, site yönetiminin mevcut sorunların çözümü için arayış içinde olduğu ifade ediliyor.
Tavuk çiftliğinden yayılan kötü kokunun zaman zaman çekilmez hal almasından dolayı durumun Site Yönetimi tarafından başta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olmak üzere bazı yerlere bildirildiği, ancak yapılan bir denetimin ötesinde herhangi bir çalışmanın yapılmadığı ve sorunun devam ettiği öğrenildi. Bunun yanında birçok sıkıntının yaşandığı sitede kış gelmeden gerekli tedbirlerin alınması ve sorunların çözülmesi isteniyor.
Konu ile ilgili, site yönetiminin internet sitesinde yaptığı açıklamada, başta doğalgaz sorunu olmak üzere yaşanan sıkıntıların çözümü için konunun milletvekillerine bildirildiği ve birkaç güne kadar farklı bir yüklenici firmanın işi teslim alarak eksikleri tamamlamasının beklendiği belirtildi. Bu girişimden de sonuç alınamaması durumunda site sakinlerinin toplu olarak biraraya gelip konuyu Valilik başta olmak üzere, bakanlıklara kadar taşımayı planladığı da gelen bilgiler arasında.
Haber: Cemal AŞAN