Bardakçı köyünün yüz yıllık yolu kapanıyor!

Van merkeze bağlı Bardakçı köyünde yaklaşık olarak yüz yıldır yol olarak kullanılan alanın Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından kapatılmasına köy halkı tepki gösterirken köy muhtarı ise bunun herhangi bir olumsuzluğa sebep olma

VAN 11.09.2013 11:35:14 0
Bardakçı köyünün yüz yıllık yolu kapanıyor!
Tarih: 01.01.0001 00:00
Konuyla ilgili olarak İLKHA'ya konuşan Bardakçı köyü muhtarı Tevfik Uçar, üniversitenin yaya yolunun kapatılmasının güvenlik açısından yapıldığını belirtirken, köylülerden Cevdet Eşme ve bazı vatandaşlar yüz yıllık yollarının kapatılmasını istemiyor.

 

Eskiden köyde hat servisleri olmadığı için köy halkının bu yolu kullanarak üniversite araçlarıyla merkeze geldiğini ifade eden Bardakçı köyü muhtarı Tevfik Uçar, "Şimdi ise köy servislerimiz var. Köylülerimiz bu servislerle gidip gelebiliyorlar. Dolayısıyla kampüsten gelip gitmeleri bir anlam ifade etmiyor. Üniversitede bir noktada güvenliği sağlamak zorundadır. Onun için bu yapılıyor. En büyük sıkıntıyı da bizler yaşıyoruz. Bir sorun olduğunda Üniversite yönetimi bizden soruyor." dedi.

 

"Çevre köyleri bilen bir güvenlik elemanı alınsın"

Köyde özellikle evleri ilahiyat fakültesine yakın olan vatandaşların bu yolun kapatılmasını istemediğini söyleyen muhtar, "Zaman zaman bu öneriyi de rektörümüze yaptık. Çevre köyleri iyi bilen bir güvenlik elemanı tutalım. Burada gelip geçenleri tanır, bilir bir sıkıntı da yaşanmaz." ifadelerini kullandı.

 

"Burası yüz yıllık yolumuzdur"

Daha Üniversite yapılmadan babalarının buradan Van merkeze gidip geldiğini söyleyen Cevdet Eşme, "Bu bizim neredeyse 100 yıllık yolumuzdur. At arabalarıyla ve katırlarla buradan gidip geliyorlardı babalarımız. Sonradan ana yol açılınca burayı kullanmamaya başladık. Üniversite açılınca da burayı yaya yolu olarak kullanmaya devam ettik. Daha sonra üniversite buraya duvar yaptı. Bizim için 6 metrelik bir yol bıraktı. Bizler bu yolu kullanmaya devam ettik. Önceki rektör döneminde bu 6 metrelik yol da kapatılınca sadece yayaların geçebileceği kadar yol bırakıldı. Bu yıl ise rektörlük bu yolu kapattı. Yolun iki tarafını kazarak demir örgü çekti. Şimdi oradan gidip gelemiyoruz. 5 dakikalık yolumuz yarım saate çıktı. Köy merkezine gidip oradan araca binmek zorunda kaldık. Yetkililerden talebimiz bu yolun yayalara kapatılmamasıdır." dileğinde bulundu.

 

Öte yandan köyde ikamet eden kimi vatandaşlar ise yollarının kapatılmasını istemediklerini belirterek, özellikle şahsi araçları olmayanların bu yolu tercih ettiklerini, yol kapatıldığı için ciddi mağduriyetler yaşadıklarını belirttiler.

 

"Kampüs alanındaki hastanelere gidemiyoruz"

Ayrıca Hastane kampüsü içerisinde bulunan Diş Hastanesi ile Dursun Odabaş Tıp Merkezine gitmek için yollarının ikiye katlandığını ve yetkililerin bu noktada seslerini duymaları gerektiğini ifade ettiler. (Murat Dalgın-İLKHA)