'Barajları aş da gel' kampanyası

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından seçim çalışmalarının startını verdi. Seçim çalışmaları kapsamında farklı bir yol izleyen HDP, gönüllü çalışmayı esas alan

VAN 10.04.2015 09:17:57 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Merakla beklenen milletvekili aday isimlerinin açıklanmasının ardından seçime girecek olan partiler kolları sıvadı. Yerel seçimlerde Van'da 14 belediyeden 12'sini alan ve daha önceki milletvekili seçimlerine bağımsız adaylarla giren Halkların Demokratik Partisi (HDP) bu kez parti olarak seçimlere giriyor. Parti ile seçimlere girecek olan HDP, şimdiden seçim çalışmalarının startını verdi. Seçim çalışmaları kapsamında farklı bir yol izleyen HDP, 'Barajları aş da gel' kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde Feqiye Teyran Parkı'nda stant açan HDP Erek Mahalle Meclisi Üyeleri, halka "Barajı aşmak için neler yapabilirsin?" sorusunu soruyor. Kampanya hakkında açıklamalarda bulunan Erek Mahalle Meclisi Üyesi Berivan Bilir, Van halkını kampanyaya destek vermeye çağırdı.

HDP İÇİN NE YAPABİLİRSİN?
"Barajları aş da gel" kampanya çerçevesinde isteyen herkes adını yazdırıp hangi alanda çalışmak isterse HDP için seçim çalışması yürütebilecek. Bu kampanya kapsamında HDP gönüllüleri ev-esnaf ziyaretleri, açık alan çalışmaları, ulaşım - yemek dağıtımı, seçimlerde sandık görevlisi olabilecek. Ayrıca eğer iyi bir Facebook ve Twitter kullanıcıysa bu ekipte yer alabilecek. Öte yandan seçim bürosu çalışmalarına katılabilir, kadın çalışmalarında yer alabilir ve üniversitede seçim çalışması yürütebilir.

"SADECE OY VERMEK YETMİYOR"
Erek Mahalle Meclisi Üyesi Berivan Bilir, "7 Haziran seçimlerine güçlü bir şekilde hazırlanmalıyız. HDP adına çalışacak gönüllülere ihtiyacımız var. Bu insanları bir araya getirmek için de bir kampanya başlattık. HDP için bir şeyler yapmak isteyen yurttaşlar kendi çalışmalarını da bir şekilde kolaylaştıracak. Çünkü hangi alanda çalışmak isterlerse o alanda çalışacak. HDP'nin güçlenmesi için sadece oy vermek değil, bir şeyler yapmak da önemli" dedi.

BİRLİK ÇAĞRISI
7 Haziran seçimlerine şimdiden hazırlandıklarını belirten Bilir, ""Barajları aş da gel" kampanyası çerçevesinde gönüllü olarak bir iki arkadaşımız burada bu çalışmayı yürütecek. Seçimde başarılı olmak için ne yapmalıyız? Bunu halkımıza soruyoruz. Halkımızın talepleri doğrultusunda çalışmalarımız şekillenecek. Halkımızın görüşlerini önemsiyoruz. Bu nedenle halkımızın kampanyaya güçlü bir şekilde destek vermesini istiyoruz. Yurttaşlarımız elini vicdanına koysun ve sandığa o şekilde gitsin. Bu savaşın ve kanın durması için birlik olmalıyız" ifadelerini kullandı.

"GÜÇLÜ BİR ÇALIŞMA LAZIM"
"Barajları aş da gel" kampanyasına destek veren Abdurrahman Acar adlı vatandaş ise, kampanya hakkında şunları söyledi:
"90 yıldır Kürtler öldürülüyor ve yok sayılıyor. Birçok ailemiz hala çocuklarının cenazelerinin nerede olduğunu bilmiyor. Bu bir davadır. Cenabı Allah insanoğlunu yarattığında tek bir ırk olarak yaratamaz mıydı?Fakat Allah farklı farklı etnikten insan yarattı. Bunların da birbirine sahip çıkması ve tanıması için yarattı. 'Tek bayrak, tek millet, tek vatan' diyen Allah'tan büyük mü? Kürtleri yok sayan, öldüren zihniyet Kürt halkını bitiremedi. IŞİD terörüne sarıldı ama yine başaramadı. Bu yolda mücadele eden bütün gençlerimize canım feda olsun. Partimiz barajı geçecektir. Ama güçlü bir çalışma lazım. Kürt halkı kendini tanımalı ve kimliğine sahip çıkmalıdır. Kahvehanelerde oturarak seçim kazanılmaz. Elimden ne gelirse partim için yapacağım. Artık yeter. Bu kan dursun."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş