Bankaların Son Oyunu Tam Bir Delilik

Banka müşterilerine kredi kartlarından nakit çektirmek yerine nakit kullanabilen başka bir ürünlerine yönlendirerek nakit çekmelerini sağlayarak kazancını 3 katına çıkardı.

VAN 10.12.2012 14:31:16 0
Bankaların Son Oyunu Tam Bir Delilik
Tarih: 01.01.0001 00:00

Banka yaptığı reklam ile müşterilerini faiz oranı düşük olan kredi kartından nakit avans yerine faiz oranı daha yüksek olan nakit çekilebilen bir karta yönlendirdi. Bu yöntemle tüketicilerin kandırıldığını iddia eden uzmanlar sikayetvar.com’a yaptıkları açıklamalarla şaşırttılar.

ARAŞTIRMALAR SONRASI DELİYE DÖNDÜK

“Yaptığımız araştırma sonrası deliye döndük” diyen uzmanlar “Kredi kartı nakit faiz oranını ve nakit kart KMH faiz oranını bir bankanın internet sitesinden aldık.İkisine karşılaştırdığımızda korkunç bir gerçekle karşılaştık. Banka müşterilere kredi kartı yerine nakit karttan nakit çektirerek kredi kartına göre nakit karttan 2 katından fazla kazanç elde ederek kazancını 3 katına çıkardı. Açıkçası banka müşterileri faiz oranı düşük olan ürün yerine faiz oranı daha yüksek olan ürüne yönlendirmiştir” dediler.

TÜKETİCİYİ ZARARA UĞRATIP 3 KAT KARA GEÇTİLER

Finans uzmanları bankaların bu oyununu ise rakamlarla şöyle açıkladılar:

“Bankanın resmi internet sitesinde 1.000 TL için kredi kartı faiz oranı için 1.69, işlem ücreti 70 tl'dir. Nakit kart KMH faiz oranı 4.75'tir.Ayrıca 4.75 faiz oranına %20 faizden kaynaklı vergi de eklenmektedir. Bununla birlikte her ay 6 TL hesap özeti, 8.5 TL hesap işletim ücreti alınmaktadır. Her şey ortadadır. Yıllarca bu soyguna bu aldatmacaya kimse dur dememiş hiç bir kurum müdahale etmemiş, bunun sonucunda bankalar müşterilerden habersiz on binlerce kmh hesapları açmıştır.Faiz oranını yıllık %6 olduğu bir dönemde kmh'tan yıllık % 60 kazanç elde etmişler ve bunu eğitim konusu yaparak 53 bin kişiye habersiz kmh hesabı açtıklarını itiraf etmişlerdir. Hatta kimi bankaların bu soyguna nakit kart ürünlerine ödül bile verildi.Bu bilgiler ışığında bir bankanın medya yayınlarıyla kamuoyunu yanlış bilgilendirerek normal kazancına göre kazancını 3 katına çıkardığı görülmüştür. Kar etme uğruna müşterilerini zarara uğratmıştır.”

KARTTAN ÇEKİLEN NAKTİN TÜKETİCİYE YANSIMASI

Bir bankanın kendi internet sitesinden alınan bilgiler ile kredi kartından nakit çekildiğinde ve bankanın tavsiye ettiği nakit çekilebilen karttan çekilen nakitin tüketiciye yansıması şöyle:

Kredi kartından nakit çekilen 1000 TL yıl sonunda 1.272,80 tl olarak ödeniyor