BANKA BUGÜN HİZMET VERMEDİ

Ülke gündemine düşen Van'daki rehine krizinin perde arkası aydınlanmaya başladı. Borcundan dolayı Van – Erciş yolu üzerindeki Ticaret Borsası binası altında bulunan bir kamu bankasına giren ve yaklaşık 9.5 saat sonra ikna edilerek tesli

VAN 25.03.2015 22:31:48 0
BANKA BUGÜN HİZMET VERMEDİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Umut TARHAN / Fazıl ERÜŞ

PARAYI ALDI, BORÇLULARINA ÖDENMESİNİ İSTEDİ!

Edinilen bilgilere göre dün saat 16.50'de başlayan ve 02.15'te sona eren rehine krizini yaratan soygun girişimcisi Veysel Y.'nin talebi üzerine kendisine 500 bin TL verildiği, Veysel Y.'nin de bu paranın 280 bin TL'sini serbest bıraktığı iki rehineye vererek borçlusu olduğu kişilere ödeme yapılmasını istediği belirtildi. Kendilerine verilen parayla beraber dışarıya çıkan rehinelerin parayı emniyet yetkililerine teslim ettiği, polisin de Veysel Y'nin alacaklılarıyla irtibat kurduğu kaydedildi. Veysel Y.'den gelecek telefona “paramızı aldık, bize herhangi bir borcun kalmadı” demeleri yönünde alacaklıları uyaran polis, bu arada ikna çalışmalarını da sürdürdü. Ardından borçlu olduğu kişilerle irtibat kuran Veysel Y.'ye alacaklılar; “Bize borcun kalmadı” dedi. Borçlusu olduğu kişilere gönderdiği paranın arta kalanını da içeride rehin tuttuğu kişilere dağıttığı ve “Bu paraları istediğiniz gibi kullanabilirsiniz” dediği belirtilen Veysel Y.'nin bu gelişmenin ardından ikna olmaya daha da yaklaştığı öğrenildi.

GÜVENLİK KAMERALARINI KIRDI

Veysel Y.'nin içerideki güvenlik kameralarını kırdığı da belirtildi. Polisin bir süre güvenlik kameralarından takip ettiği Veysel Y.'nin izlendiğini anlamasının ardından kameraları kırdığı anlaşıldı. Bu gelişmeyle birlikte polisin bir telefon aracılığı ile sesli dinleme yaptığı, ayrıca binanın ikinci katında saklanan bazı banka personelleri ile de mesajlaşarak içerideki durum hakkında bilgilendikleri öğrenildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ İKNA ETTİ

Saatler 02.15'i gösterdiğinde soygun girişimcisi Veysel Y., İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ile olay yerine çağrılan ve ismi açıklanmayan bir avukatın ikna çabalarına daha fazla ısrar etmedi ve teslim oldu. Rehine krizi bu şekilde 9.5 saatin ardından son buldu.

PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ

İkna edilip gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen Veysel Y. emniyetteki ilk ifadesinde borcu olduğu için bunalıma girdiğini, olayı bu nedenle gerçekleştirdiğini ancak pişman olduğunu söyledi. Beyin tümörü nedeniyle tedavi gördüğü hastanede babasını kaybeden Veysel Y.'nin bir süre bunalım yaşadığı ve babasının ölümünden 1 yıl sonra bileklerini keserek intihar girişiminde bulunduğu da iddia edildi.

Veysel Y.'nin Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında bir süre çalıştırıldığı ancak son dönemde işsiz kaldığı ifade edildi. Veysel Y.'nin daha önce bir sendikanın Van temsilciliği görevini yürüttüğü de öğrenildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Veysel Y. dün saat 15.30 sıralarında, emniyetteki ifadelerinin ardından Van Adliyesi'ne getirildi. Şahsın burada geç saatlere kadar ifadesi alındı.

VALİ TAŞYAPAN: KİMSENİN BURNU KANAMADI

Olaya ilişkin açıklama yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, olayın en sevindiren tarafının kimsenin burnunun dahi kanamaması olduğunu söyledi. Vali Taşyapan, “Bizzat Emniyet Müdürümüz Mahmut Karaaslan da kendisiyle irtibat kurarak, konuşarak ikna etti. Bir can kaybı, bir yaralanma olmadan eylem sona erdi. Bizim açımızdan en güzel tarafı budur. Güvenlik birimlerimiz, bizzat emniyet müdürümüz ve polislerimiz gayet güzel bir şekilde hem yanlarında psikolog da bulundurarak irtibat kurdu. Hiçbir can kaybı olmaması için de elinden gelen sabrı ve gayreti gösterdiler. Ben gösterdikleri iyi bir yönetim için de Emniyet Müdürümüz Mahmut Karaaslan ve bütün güvenlik birimlerini tebrik ediyorum. Olay adli bir olaydır. Bundan sonra konu adliye konusu olduğu için detaya veya kişiyi rencide edecek boyutlarda şeyleri söylememek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

BANKA BUGÜN HİZMET VERMEDİ

Soygun girişiminin yaşandığı kamu bankasında bugün hizmet verilmedi. Rehine krizi sırasında hasar gören malzemelerin bakım ve temizlik çalışması nedeniyle bugün müşteri kabul etmeyen bankanın yarın itibari ile rutin işlemlerine başlayacağı öğrenildi.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -