BANA VE BELDE HALKINA İFTİRA ATIYORLAR

Bir basın kuruluşunda kendisi hakkında çıkan iddialara cevap veren Çiçekli Belde Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç kendisi hakkında bildiri yayınlayanların bir aileye mensup kişiler olduğunu, Çiçekli beldesinden o aileden başka kimse olma

VAN 16.05.2013 18:28:34 0
BANA VE BELDE HALKINA İFTİRA ATIYORLAR
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bir basın kuruluşunda kendisi hakkında çıkan iddialara cevap veren Çiçekli Belde Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç kendisi hakkında bildiri yayınlayanların bir aileye mensup kişiler olduğunu, Çiçekli beldesinden o aileden başka kimse olmadığını belirtti.

 

Van’da yerel yayın yapan Tutku Radyo’da Salih Geçken’in konuğu olan Çiçekli Belde Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, Kandaşoğlu ailesinin büyük bir aile olduğunu ama kendisi hakkında yaptıkları açıklamanın doğru olmadığını belirtti.

 

MART 2014’DE KADAR HİZMETE DEVAM

 

Biz 2014 yılına kadar başkanlığımızı sürdüreceğiz. Şu an iki tane  ‘Semt Sahası’ yapıyoruz. Kapanacağız diye hizmeti bırakmadık. Basketbol, Hentbol ve Futbol oynama alanlarına kavuşacak. Son güne kadar hizmete devam edeceğiz.

 

 

HALK KARAR VERİR

Büyükşehir yasası kapsamında beldemiz Edremit’in bir mahallesi oluyor. Ben halkın buradan daha fazla hizmet alacağını düşünüyorum. Toplumsal anlamda halkımız daha fazla hizmet görecektir. Bizim beldemiz kapanıyor. Tabi ilerleyen süreçte ne olur bilemem.

 

 

BANA HAKSIZLIK YAPIYORLAR

 

Bana sürekli haksızlık yapan Ahmet Kandaşoğlu’nun bunu bana hep yapıyor. Buna rağmen ben onları büyüklerim olarak görüyorum. Keşke bir gün gelip dinleseler. Dertlerimiz sorsalar. Bakın ben iki seçim kazandım. Halkımız bize bu görevi verdi. Bizde bir beldede hizmet etmeye çalıştık. Nihayetinde bir belde belediyesiyim. Ne kadar bütçe gelir ki. Biz her şeye rağmen çok güzel işler yaptık.

 

20 bin metrekare kilit taşı döşedim. Bir belde için çok önemli hizmettir. İlçe belediyelerinden bunları yapamayanlar var. Yaptığımız parkı söylemeye gerek var mı? Herkesin hayran kaldığı bir park yaptık.

 

Hala tarım ve hayvancılığın yapıldığı bir yerde toz olmaz mı? Halk çıkan tozdan rahatsız oluyormuş. Her ne kadar belde hizmeti alıyorsa da benim beldem hala bir köydür. Çıkan tozdan halk rahatız oluyormuş. Ben onlara yakıştıramadım.

 

 

KANDAŞOĞLU AİLESİ KENDİ BELDESİNE BİR İKİ KİLOMETRE ASFALT YAPABİLİRDİ.

 

Van’ın yaklaşık ‰ 40’nın asfaltını yapan Kandaşoğlu ailesi kendi beldesi iki kilometre asfalt yapsa, bizde çıkıp kendi ailelerine teşekkür etsek daha doğru olmaz mıydı? Bu tür güzellikleri yapmadıkları gibi asılsız iddialarla bizim hakkımızda konuşuyorlar.

 

DOĞRU OLMAYAN RAKAMLAR VERİYORLAR

Belediyemize 1500 ile 200 bin tl geldiği iddiası doğru değildir. Bir gün gelip bize gelen paranın miktarını sorabilirlerdi. Benim odam belde halkına açıktır. Halkımız gelip gidiyor. Merak ettikleri soruları sorunca bizde gereken cevapları veriyoruz.

 

Örnek vermem gerekirse, bu ay bize105 bin tl geldi. Bunun 50 bin tl si eleman gideridir. Yaklaşık 20 bin tl araç yakıtı olarak kullanılıyor. Bakım onarım, tamirat, çalışma ve yaptığımız kilit taşlarının taksitleri yaklaşık 20 in tl dir. Geriye kalan paranın miktarı belli. Elimizde en fazla kalan paranın miktarı ya 5 ile 10 bin arasındadır. Sanki bize milyarlar geliyormuş gibi açıklamalar yapmak doğru değildir. Dedim ya küçük bir beldeyiz biz.

 

 

BİR BELDE BELEDİYESİ ASLA ASFALT YOL YAPAMAZ

Bir ayda en fazla gelen paradan artan 5 yada 10 bin tl bütçesi olana bir belediyenin asfalt yapma şansım yoktur. Bana gelen paranın tamamını asfalt için  harcamak istesem bile  ancak birkaç yıld 2 km asfalt yapabilirim. Ahmet Kandaşoğlu bunu biliyor olmalı.

 

AK PARTİLİ BELEDİYEYE AYRIMCILIK YOK

Bakin bize tek kuruş fazla para gelmez. Şu belediye bu belediye ayrımı yoktur. Her belediyeye kendi bütçesi oranınca para gelir. Buna rağmen yaptıklarımız ortada. Beş mahelleye 5 çocuk parkı yaptık. Belde girişindeki parkı yaparken bile aynı kişiler bizleri eleştirdi.

 

 

DEPREMDE BELEDİYELERE EŞİT ORANDA YARDIM YAPILDI

Depremden sonra birkaç belediye başkanı arkadaşla Maliye Bakanına gittik. Yardım talebinde bulunduk. Başbakan yardım yapılacak paranın bütün belediyelere nüfusları oranında dağıtılması yönünde talimat verdi.’ dedi

 

 

 

Diğer Fotoğraflar