Balıkçılarda iş yoğunluğu

Havaların soğumaya başladığı Van'da, balığa olan ilgi de arttı. Genellikle soğuk havalarda tercih edilen bir ürün olan balık, bu günlerde daha çok tüketilir oldu. Sevilen, besleyici ve faydalı bir ürün olan balığa ilgi artarken,

VAN 9.11.2020 13:47:44 0
Balıkçılarda iş yoğunluğu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da son günlerde hava sıcaklığında hissedilir bir düşüş yaşandı. Soğuk havalarla birlikte sobalar  yanarken, kombilerin düğmesi çalışır duruma getirildi, elbise dolaplarında alt sıralara dizilen kışlıklar da üst taraflara taşındı.

BALIKÇILARDA YOĞUNLUK OLUŞUYOR

Havaların soğuduğu Van'da, balıkçılara olan ilgi de arttı. Genel olarak balığı seven bir il olan Van'da çok sayıda, balık satan esnaf da bulunuyor.
Bu günlerde raflarına çeşit çeşit balık istifleyen balıkçılar, oluşan talebe cevap olabilmek için yoğun bir tempo ile çalışıyor.

BALIKÇILARDA İSTİHDAM ARTTI

Balığa olan ilgi artınca balıkçı esnafı da ona göre tedbir aldı. Daha önce 1 – 2 kişi istihdam eden balıkçılar, bu günlerde eleman sayısında artışa gitti. Bazı balıkçılarda 8 – 10 kişinin istihdam edildiği belirtildi.

İSTER PİŞİR AL, İSTER TEMİZLET...

Genel olarak balığın pişirilmesi esnasında oluşan kokudan rahatsız olanlar da olabiliyor. Balıkçılar bu durumda olan müşteriler için de hizmet veriyor. Balığı evde temizlemekten rahatsız olanlar için balığı temizleyerek müşteriye sunma tercihi de oluşturan balıkçılar, evde pişirilen balığın kokusundan rahatsız olan müşterileri de unutmadı. Bu durumdaki müşteriler için balıklar pişirilerek de servis ediliyor. Dileyen müşteri hangi balıktan kaç kilo almak istiyorsa alıyor, balıkçıda bunu temizleterek isteğe göre tavada veya fırında pişirttikten sonra paketleterek alabiliyor.

Tüm bu hizmetler için ayrı ayrı eleman çalıştırdan balıkçılar, gösterilen ilgiden dolayı memnun olduğunu söylüyor.
Tezgâhlarda Van Balığından levreğe, somondan çupraya, hamsiden istavrite, sarı kanattan lüfere, alabalıktan mezgite kadar çok sayıda çeşit bulunduran balıkçılar, kış mevsimi boyunca yoğunluk yaşadıklarını ve müşterilerin taleplerine yetişmek için de gerekli hazırlıkları yaptıklarını söylüyor.

Bahçıvan Mahallesi'nde hizmet veren balıkçı esnaflarından Bülent Demir, her yıl kış sezonunda yoğunluk yaşadıklarını söyledi. Bu günlerde de havaların soğumasıyla birlikte işlerinde gözle görülür artış olduğunu anlatan Demir; “Müşterilerimizin taleplerine yetişebilmek için yoğun şekilde çalışıyoruz. Balıklar bu aralar çeşitlendi. İsteyen müşterilerimiz için balığı temizleyerek ya da pişirerek de verebiliyoruz. Bu konudaki tercih tamamen müşterimize bağlı. İş yoğunluğumuzdan memnunuz. Havalar soğudukça balığa olan ilgi daha da artacak. Vatandaşlarımızın balık tüketmesini tavsiye ediyoruz” dedi.

Haber: Umut TARHAN

Prestij Haber Merkezi