Balıkçı tezgahlarında çeşit azaldı

Balık sezonunun sonuna doğru yaklaşılırken, balıkçı tezgahlarında çeşitler de azaldı.

VAN 26.03.2022 12:20:47 0
Balıkçı tezgahlarında çeşit azaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Birbirinden farklı lezzetlere sahip olan ve özellikle kış aylarında en çok tercih edilen besin maddelerinden biri olan balık için sezonun sonuna yaklaşılıyor. Sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını ancak aynı şekilde bitiremeyeceklerini belirten Van Gölü Balıkçılık satış sorumlusu Birhat Demir; "Balık sezonuna iyi bir başlangıç yaptık. Halkımız da balığa rağbet gösterdi. Ancak son zamanlarda yakıt fiyatlarındaki yükseliş ve balığın az çıkması gibi nedenler, balık fiyatlarının artmasına sebep oldu. Böyle olunca da sezon sonu itibari ile işlerin çok da iyi olduğunu söyleyemeyeceğiz" dedi.
Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da en çok satılan balık çeşitlerinin Van Balığı ve hamsi olduğunu söyleyen Birhat Demir, 15 Nisan'da başlayacak olan Van Balığı av yasağını hatırlatarak, bu balık satışını 15 Nisan’dan önce sonlandırmayı düşündüklerini söyledi.
Son zamanlarda artan yakıt maliyetlerinin balık fiyatlarına yansıdığını söyleyen Demir, “Tezgahımızda yaklaşık 10 çeşit balığımız var. Şuan balık sezonunun sonlarına doğru yaklaşıyoruz. Sezon sonuna yaklaştığımızdan dolayı çeşitler de azaldı. Yakıt ücretinin artmasından ve balığın az çıkmasından dolayı balık fiyatları da bir miktar arttı. Vatandaşın en çok talep ettiği balık çeşidi Van Balığı oluyor. Hamsi piyasada az olduğundan dolayı bu aralar hamsiye de rağbet var. Van Balığı ve Hamsi en çok sattığımız balık çeşitleridir” dedi.

“SEZONU 15 GÜN ERKEN SONLANDIRMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”
Ramazan ayının Nisan ayının ilk haftasında başlayacağını ve 15 Nisan’da ise Van balığı av yasağının başlayacağını hatırlatan Demir: “Önümüzde ramazan ayı var. Ramazan ayında balığa çok fazla rağbet olmuyor. Van Balığı av yasağı da 15 Nisan'da başlıyor. Balığın üremesi ve neslini devam ettirebilmesi için av yasağı önemli ve bu süre içerisinde Van Balığını asla satmayacağız. Van Balığı sezonu da 15 gün erken sonlandırmayı düşünüyoruz. Vatandaşlar Van Balığı avlanma yasağının başlayacağını bildiği için son günlerde Van Balığı satışlarında bir artış söz konusu.” diye kaydetti.
Balıkçı Demir, şuanda en fazla rağbet gören Van Balığının kilo fiyatının 15 TL olduğunu sözlerine ekledi.
Özel Haber: Mehmet Selim KURT prestij