Balık tezgahları şenlendi

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte tezgahlarında birden fazla çeşit bulundurmaya başlayan balıkçı esnafı, sezon başı olmasına rağmen balığa gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.

VAN 30.09.2020 11:23:13 0
Balık tezgahları şenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sıcak yaz günlerini geride bırakmaya hazırlandığımız bugünlerde balıkçı esnafı, balık sezonunun açılmasıyla birlikte ülkenin çeşitli bölgelerinden getirilen ve tezgahları dolduran balık çeşitleri ile birlikte yoğun bir iş dönemi yaşamaya başladı. Daha çok batı illerinden, Ege bölgesinden, Karadeniz'den gelen çeşitleri tezgaha dizen balıkçılar, ilerleyen dönemlerde Karadeniz'den gelecek olan balık çeşitleri ile birlikte işlerinin daha da yoğunlaşacağını söylüyor. İlerleyen günlerde havaların soğuması ve gelecek olan yeni ürünlerin de tezgahtaki yerini almasıyla birlikte satışların daha da artacağını hesaplayan balıkçı esnafı, şimdiden, oluşacak yoğunluğa cevap olabilmek adına istihdam oluşturmaya başladı. 

Konuyla ilgili görüştüğümüz Van Gölü Balıkçılık sahibi Bülent Demir, yoğun bir sezon beklediklerini belirterek; “Sezonumuz açıldı, balık bolluğu var. Nisan ayına kadar devam edecek sezon. İlerleyen dönemlerde çeşitlerimiz daha da çoğalacak. Ancak sezon başı olmasına rağmen balığa gösterilen ilgiden memnunuz” dedi.

“SEZONUMUZ AÇILDI, BALIK BOLLUĞU VAR”

Balıkçı esnafı Bülent Demir, balık sezonuyla ilgili şunları söyledi: “Çeşitlerimiz İzmir’den, İstanbul’dan geliyor, Karadenizden palamut ve istavrit çeşitleri geliyor. İskenderun’dan bazı çeşitler geliyor, yani Türkiye’nin her tarafından çeşitli balıklar geliyor. Sezonumuz açıldı, balık bolluğu var. Nisan ayına kadar devam edecek sezon. İlerleyen dönemlerde çeşitlerimiz daha da çoğalacak. Karadeniz'den bir kaç güne kadar çeşitler gelmeye başlar. Şuan en çok İstanbul ve İzmir bölgelerinden balıklar getiriliyor. İskenderun’dan barbun ve kefal geliyor, Karadeniz bölgesinden istavrit, palamut, hamsi, İzmir’den levrek ve çupra geliyor. Vatandaşların ilgisi oldukça iyi, işlerimiz yoğun. Şuan daha sezonun başlarındayız, ilerleyen dönemlerde işlerin daha da yoğunlaşmasıyla personel sayımız artacak.”

“FİYATLAR SABİT KALMAYACAK”

Tezgahlarda yer alan balık çeşitlerinin fiyatları hakkında da rakamlar paylaşan Demir; “Tezgahımızda bulunan çeşitler ve fiyatları şöyle; barbun 40 TL, farklı bir çeşidi de var 70 TL, çupra ve levrek 35 TL, kefal 20 TL, mercan 20 TL, hamsi 25 TL, istavrit 30 TL, Çatak Alabalık 28 TL, palamut tane işi 15 TL, somon kilosu 35-40 TL arası, Van Balığı 8-10 TL arası değişiyor. Fiyatlar bu şekilde ancak sabit kalmayacak. İlerleyen dönemlerde yeni gelecek olan çeşitler ve sezonun tam açılmasıyla birlikte bir düşüş yaşanmasını bekliyoruz. Çünkü şuan havalar halen sıcak, her çeşit balık çıkmıyor, hava soğudukça balıklar çıkmaya başlar ve fiyatlar da düşer”dedi.

Balık tezgahları şenlendi

Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi