Balık tezgahları çeşitlendi

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte balık tezgahları da çeşitlenmeye başladı. Bir süre öncesine kadar tezgahlarda sınırlı sayıda balık çeşidi bulunduran balıkçılar, şimdilerde onlarca çeşit balık ile tezgahları renklendird

VAN 16.10.2021 14:38:29 0
Balık tezgahları çeşitlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan balığa ilgi artmaya başladı. Havaların soğuması ile birlikte balıkçı tezgahları da çeşitlendi. Onlarca çeşidin bulunduğu tezgahlarda balık fiyatları 10 TL ile 100 TL arasında değişen fiyatlarla müşterisine sunuluyor. Balıkçı esnafı, 10 TL'lik balığın da, 100 TL'lik balığın da alıcısının olduğunu söylüyor.

FİYATI EN UYGUN OLAN VAN BALIĞI
Tezgahlarda en uygun fiyata satılan balık olma özelliğini elinde bulunduran balık ise Van Balığı. Kilosu 10 TL'den satılan Van Balığı (İnci Kefali) bol miktarda avlanıyor ve kilo fiyatı da 10 TL'den müşterisine sunuluyor. Tezgahlarda en pahalı balık ise kilosu 100 TL ile Norveç Somonu.

MÜŞTERİNİN İSTEĞİNE GÖRE BALIK HAZIRLANIYOR
Balıkçı esnafı müşterinin isteğine göre balığı hazırlayarak sunuyor. Dileyen müşteri balığa hiçbir işlem uygulatmadan satın alabilirken, dileyen müşteri de balığı temizleterek, tavada veya fırında pişirterek de alabiliyor.
En çok tavada pişirilerek alınması tercih edilen balık hamsi ve istavrit olurken, fırında pişirilerek en çok satın alınan balık ise Van Balığı oluyor.

TEZGAHLARDA BALIK ÇEŞİTLİLİĞİ ARTTI
Bir süre öncesine kadar sınırlı sayıda balığın tezgahlarda yer aldığı balıkçılarda, şimdilerde aralarında Van Balığı, hamsi, istavrit, levrek, çupra, uskumru, yerli ve ithal somon, alabalık, palamut, mezgit, kaya levreği, mercan, barbun, sarı kanat, çinekop gibi balıkların da olduğu onlarca balık bulunuyor.
Van Gölü Balıkçılıktan Birhat Demir, havaların soğumaya başlaması ile birlikte tezgahların çeşitlendiğini ve aynı zamanda da balığın bollaştığını söylüyor. Demir; “Özellikle bu sene çinekopta, Van Balığında bereket var. Yine bir çok balıkta bolluk söz konusu.” dedi.

FİYATLAR
Balık fiyatları da 10 TL ile 100 TL arasında değişiyor. Birhat Demir, balık fiyatlarına ve vatandaşın ilgisine ilişkin de şunları söylüyor; “Mezgit, hamsi, istavritin kilo fiyatları 20 TL'den satılıyor şimdilik. Ancak böyle devam etmesi, fırtına gibi olumsuzlukların yaşanmaması durumunda önümüzdeki haftalarda balık fiyatlarında bir düşüş bekliyoruz. Çinekop 40 TL, kaya levrek 70 TL, çupra 50 TL, mercan 35 TL, sarı kanat 45 TL, yerli somon 50 TL, ithal somon 100 TL, Van Balığı'nda bolluk var ve kilosu 10 TL'den satılıyor. Vatandaşlar fiyatlardan memnun gözüküyor ve bu aralar yoğunluk yaşamaya başladık. Balık temizliği, kilo işi pişirme ve fırında pişirme şeklinde hizmet sunuyoruz. Vatandaşlarımıza da balık tüketmelerini tavsiye ediyoruz.” / Prestij Haber Merkezi