Balığa ilgi memnun ediyor

Havaların soğuk geçtiği bu günlerde balık çeşitlerine olan ilgi de artıyor. Balıkçılar, vatandaşın balığa olan ilgisinden memnun gözüküyor.

VAN 8.02.2019 10:41:16 0
Balığa ilgi memnun ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sabahın erken saatlerinde balıkçı esnafı iş yerlerini açarak Karadeniz başta olmak üzere, Ege ve Ak deniz bölgelerinden gelen ürünleri tezgahlarına dizerek müşteri yolu gözlemeye başlıyor. İş yoğunluğunun sabah saat 09.00'dan itibaren başlayıp akşam geç saatlere kadar devam ettiğini belirten balıkçı esnafı, halkın balığa olan yoğun ilgisinden dolayı satışlardan memnun olduklarını söylüyor.
Balıkçı tezgahlarında ortalama 15 çeşit ürün bulunduran esnafların müşterilerine sunduğu  çeşitli alternatifler de memnuniyet yaratıyor. Balıktan vazgeçemeyen ama evinde de pişirmek istemeyenler için balıkçılar, balık pişirme ve aynı zamanda balık temizleme hizmeti de veriyor.

“SATIŞLARIMIZ YOĞUN, İŞLERİMİZDEN MEMNUNUZ”

Balık sezonu ve balık satışları hakkında görüştüğümüz Van Gölü Balıkçılık sahibi Bülent Demir, işlerinden oldukça memnun olduklarını ifade ederek; “Balık sezonu eylül ayında başlıyor, nisan ayında sona eriyor. Balık, diğer etlere göre daha sağlıklı olduğu için bu dönemde çok yoğun bir talep oluyor. Bizim tezgahımızda yaklaşık 15 çeşit balığımız bulunuyor. Bunların içerisinde en çok rağbet gören balık çeşitleri, Hamsi, İstavrit ve Van Balığıdır. Tabi Van Balığımızın hem yerli olması, hem ucuz olmasından dolayı rağbeti de hepsinden fazla oluyor. Hamsi ve İstavrit ise mevsimi olduğundan dolayı çok bol çıkmakta ve bu da fiyatına yansıyor yani ucuz olduğu için çok satılıyorlar. Müşterilerimizin balığa olan ilgisi oldukça iyi, satışlarımız yoğun, işlerimizden memnunuz. Zaten kırmızı et çok pahalı alım gücü olmayan vatandaşlar da balığa rağbet ediyor” dedi. 

Balık çeşitleri ve fiyatları hakkında bilgiler de paylaşan Demir son olarak şunları söyledi; “ Çupra ve levrek 25-30 TL arası, Barbun 35-40 TL, Turna 35 TL, Mercan 25 TL, Hamsi ve İstavrit 12-15 TL arası, Palamut 18-20 TL arası, Van Balığı ise 6 TL’dir. Vatandaşlara çağrımız balık tüketimine önem versinler, çünkü hem mevsimi hem de çok sağlıklı bir besindir. İş yerimizde müşterilerimize ayrıca sunduğumuz hizmetlerden biri de isteğe bağlı olarak hem balık temizliyoruz hem de pişirip teslim ediyoruz. Müşterilerimiz bu hizmetimizden çok memnun kalıyorlar. Ayrıca il dışından da bize gelen müşteriler aracılığıyla Van Balığı siparişleri alıyoruz.”
Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi