Balığa ilgi artıyor

Balık sezonunun henüz ilk zamanları olmasına rağmen, vatandaşların balığa ilgi gösterdiği belirtildi. Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan Vangölü Balıkçılık sahibi Bülent Demir, “Balık sezonu yeni yeni başlıyor. Sezon başı o

VAN 21.09.2019 10:49:42 0
Balığa ilgi artıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Havaların sıcak seyretmesinden dolayı denizlerden balık az çıkınca, fiyatlar da beklenenin biraz daha üstünde seyrediyor. Ancak buna rağmen balık fiyatlarının uygun olduğunu söyleyen balıkçılar, havaların soğumasıyla birlikte balık fiyatlarında bir miktar daha düşüş olacağını ifade ediyor.
Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan Vangölü Balıkçılık Sahibi Bülent Demir, sezonun henüz hareketlenmediğini ancak buna rağmen balığa gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.
Balık sezonunda Ekim ayı içerisinde hareketlilik beklediklerini kaydeden Demir; “Havaların soğumaya başlaması ile birlikte balığa gösterilen rağbet de artacaktır. Sağlıklı beslenmeye önem veren herkesi, balık yemeye davet ediyoruz” diye konuştu.

EN BÜYÜK İLGİ VAN BALIĞI, HAMSİ VE İSTAVRİT'E

Balığa ilginin sezon itibari ile iyi olduğunu belirten Vangölü Balıkçılık sahibi Bülent Demir, en fazla rağbetin ise Van Balığı'na gösterildiğini söyledi. Bunu da balığın fiyatına bağlı olduğunu anlatan Demir, ardından en fazla ilgi gören balıkların da sırasıyla hamsi ve istavrit olduğunu kaydetti.

FİYATI EN UYGUN OLANI VAN BALIĞI

Havaların sıcak seyretmesinden dolayı Van Balığı'nın da az çıktığını ifade eden Demir, bu nedenle kilo fiyatının da 7.5 TL olduğunu söyledi. Hamsi ve istavritin kilo fiyatının 15 TL olduğu balıkçılarda, olta çupra, kaya levreği ve somon balığının kilosu 30 TL, barbunun ise 23 TL'den satışa sunuluyor.

“KÂR MARJINI DÜŞÜK TUTUYORUZ”

Balık fiyatlarının Van'da uygun olduğunu da anlatan Vangölü Balıkçılık sahibi Bülent Demir, bunun sebebini de şöyle özetledi; “Balığın faydalarını anlatmaya gerek yok. Herkesin balık tüketmesini tavsiye ediyoruz. Ve herkes balık yiyebilsin diye de kâr marjımızı mümkün olduğunca aşağılarda tutuyoruz. Bu durumdan da şikayetçi değiliz. Yeter ki herkes balık yiyebilsin...”

Pişirilmiş, temizlenmiş şekilde de müşterilerine balık sunduklarını dile getiren Bülent Demir; “Belki balığı pişirme imkanı olmayanlar olabilir ya da balık kokusundan rahatsız olanlar. Aynı şekilde balığı temizleme konusunda isteksiz davrananlar olabilir. Ve bu durumdan dolayı balık yemek istemeyenler de vardır mutlaka. İşte bu tür endişeleri olanlar için de balığı hem temizleyip müşterimize verebiliyoruz hem de pişirerek. Bunu da tamamen müşterimizin tercihine bırakıyoruz” dedi. 

Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi