Balandı; “Sorunlara birlikte çözüm üretelim”

TES-İŞ Van Şube Başkanı Naif Balandı geçtiğimiz hafta Ankara’da gerçekleşen TES-İŞ ve TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu Toplantısında gündeme gelen konular hakkında gazetemize açıklamalarda bulunurken, diğer taraftan da genel bir çağrıd

VAN 28.07.2018 10:41:50 0
Balandı; “Sorunlara birlikte çözüm üretelim”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

TES-İŞ Van Şube Başkanı Naif Balandı, geçtiğimiz hafta Ankara'da yapılan TES-İŞ ve TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu Toplantısına katıldıktan sonra döndüğü Van'da, gazetemize açıklamalarda bulundu. 
Toplantıya ilişkin konuşan Balandı; “Tüm illerde bulunan TES-İŞ ve TÜRK-İŞ sendika temsilcilerinin hazır olduğu toplantıda ana gündem maddesi olarak başkanlar kurulumuzun amacı, sendikaların birlikteliği ve çalışma hayatının birleştirilmesi, memleket sorunları gibi konular gündeme geldi” dedi. 

 

“SORUNLAR DİLE GETİRİLDİ”
Yapılan Başkanlar Kurulu Toplantısında bütün illerin sendika çalışanları ve yöneticilerinin hazır olduğunu belirten Balandı; “Biz Türkiye genelindeki sıkıntıları masaya yatırdık. Her ilde ne tür sıkıntılar var, nasıl çözülür, memleketin durumu nasıldır, bunlar bir değerlendirme konusu oldu. Bu değerlendirme konusunda tabi herkes kendi ilinin sorunlarını dile getirdi, biz de kendi ilimizin sorunlarını dile getirdik. Bazı eksikliklerimiz vardı onu dile getirdik. Memleketimizin sağlık, milli eğitim, kamu kurum ve kuruluşlarımızın memleketimize nasıl hizmet ettiğini anlattık. Kurumlarımızın memlekete ne tür hizmetler getirdiklerini ve ne tür hizmetleri yaptıklarını bir bir dile getirdik. Türkiye’nin her ilinden kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri vardı, her kuruluş kendi kurumuna düşen görevi yaparsa zaten memlekette sorunlar kalmaz” diye konuştu.

 

“HERKESİN, MEMLEKET FAYDASINA ÇALIŞMA ZORUNLULUĞU VARDIR”
Yapılan başkanlar kurulu toplantısında söz hakkı aldığını ve Van’a dair sorunları gündeme getirdiğini söyleyen Balandı; “Memleketimizin sorunlarını dile getirme fırsatımız oldu. Sahil yolumuz, hava meydanı, çevre yolumuz gibi konulardaki eksikleri paylaştık. Memleketimize ait bütün sorunları rapor haline getirdik ve sunduk. Sorunlarımızı hemen hemen herkes biliyor zaten. Memleketini gerçek anlamda seven amirler, müdürlerin bu memlekete güzel hizmetlerini bekliyoruz, çünkü memleketimizin çok noksanlığı var. İsim belirtmek istemiyorum, ama kimin ne yaptığını, ne yapmadığını çok iyi biliyoruz. Ben bir Sivil Toplum kuruluşuyum, her şeyi net söylememiz lazım. Herkesin memleketinin faydasına çalışma zorunluluğu vardır. Bu memlekette bazıları birilerine yaranmak için çırpınıyor, kendilerini medya aracılığı ile gündeme getirmeye çalışıyor. Ama maalesef memleketimiz halen hak ettiği noktaya gelmemiştir. Gündeme getirilmesi ve üzerinde çalışılması gereken sorunlarımız gündeme getirilmiyor. Onun için diyorum ya, bizim, yani Sivil Toplum Örgütlerinin hepsi bir dala sarılmaya çalışıyor ve bu şekilde gününü gün edenler de var. Sivil Toplum Örgütlerimizi göreve çağırıyorum, herkes gelsin memleketin sorunlarını çözmek için beraber çalışalım, ama medyatik şekilde olmasın bu, gerçek ne ise onu takip edelim, onu konuşalım. Herkes kendi işini gücünü bilsin ama maalesef böyle olmuyor. Memleketimizin sorunlarının çözümü için herkes elini taşın altına koysun” ifadelerini kullandı..

 

“ÇAĞRI YAPIYORUM...”
Son olarak milletvekillerine, kamu kurum ve kuruluş yetkililerine ve STK temsilcilerine çağrıda bulunan TES-İŞ Van Şube Başkanı Naif Balandı sözlerini şöyle tamamladı; “Seçilmişlerimize yani yeni seçilen sayın vekillerimize de seslenmek istiyorum; Gelsinler ve geçmişte yapılan bütün yanlışları masaya yatıralım ve bunlardan ders çıkararak çözüm üretelim. Tüm kurumlara sesleniyorum; gazetelere demeç vererek, medyatik olarak kimse bir yerlere mesaj göndermeye çalışmasın. Herkes görevini yapmak zorundadır, bununla yükümlüdür, ben şimdi görevimi yaparak kime minnet ediyorum? Bu benim görevimdir, yapacağım, doğrusunu yapmak zorundayım. Hiç kimse kendini büyük görmesin, büyüğün büyüğü de vardır. Van kimsenin babasının çiftliği değildir, bazıları babasının çiftliği gibi kullandı bu güne kadar. Herkes bu memleketin hizmetkârıdır. Bu insanların hizmetkârı olmalıdır. Ben yetkililere şunu diyorum; babasının çiftliği gibi gören insanlara dur demeliler, buradan Sivil Toplum Örgütlerine de sesleniyorum; ellerini vicdanlarına koysunlar, birilerine yaranmaya çalışmaktan vazgeçsinler, memleket hakkında doğru olanı söylesinler ve dile getirsinler, buna bende dâhil olmak üzere. Ben kendimi ayırmıyorum, gelin ben TÜRK-İŞ’in il temsilcisiyim, ben burada 22 bin insanı temsil ediyorum. 8 ilin temsilciliğini yapıyorum, TES-İŞ’in başkanlığını yapıyorum, benim de eksikliklerim vardır, kimse dört dörtlük değildir, gelin görüşelim, ortaklaşalım, memleketimizin sorunlarına çözüm üretelim, birlik olalım diyorum.”  

Özel Haber: M. Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi