BAKAN YARDIMCISI FATİH ÇİFTCİ´DEN ERCİŞ´E İKİ MÜJDE

ERCİŞ OSB VE ERCİŞ SGK HİZMET BİNASIN´DA SONA GELİNDİ

VAN 25.03.2017 10:40:49 0
 BAKAN YARDIMCISI FATİH ÇİFTCİ´DEN ERCİŞ´E İKİ MÜJDE
Tarih: 01.01.0001 00:00
 BAKAN YARDIMCISI FATİH ÇİFTCİ´DEN ERCİŞ´E İKİ MÜJDE

ERCİŞ OSB VE ERCİŞ SGK HİZMET BİNASIN´DA SONA GELİNDİ

Erciş Organize Sanayi Bölgesi için açıklamalarda bulunan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Erciş ilçesinde organize sanayi bölgesi (OSB) kurulması için uzun süredir çaba sarf ettiğini ve bu yatırımın Erciş’in ekonomisini ve dinamiklerini harekete geçireceğini belirtti. OSB’nin hayata geçirilmesiyle bölgedeki işsizliğin azaltılmasına önemli katkı sağlanacağını vurgulayan Çiftçi, “Erciş’in ekonomisini, dinamiklerini harekete geçirecek, olmazsa olmaz diye kabul ettiğimiz OSB’nin altyapı ve yol yapım ihalesi 11 Nisan 2017 tarihinde yapılacak. Böylelikle bu konudaki çalışmalarımızın da geri dönüşlerinden birini almış olacağız. İnşallah OSB´nin kurulmasıyla Erciş’te üretilen mallar komşu devletlere ihraç edilecek, Erciş kazanacak, Erciş´li kazanacak, Van kazanacak, ülkemiz kazanacak. Erciş’imize hayırlı uğurlu olmasını gönülden diliyor, emeği geçenlere Erciş halkı adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İkinci olarak Erciş SGK Müdürlük Binası ile ilgili açıklamalarda bulunan Çiftci, uzun zamandır yapımına başlanamayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müdürlük binası için verilen uğraşlar sonucunda ihale tarihi belirlendiğini belirtti. Açıklamada, Erciş'te uzun zamandır imar planı nedeniyle yapımına başlanamayan SGK müdürlük binasının, yakın takipleri ve uğraşları sonucunda ilerleme kaydettiğini belirten Çiftci, 19 Nisan 2017 tarihinde ihalesi yapılarak tamamlanması yönünde önemli bir adımı daha geride bırakacak SGK binası için Erciş´imize hayırlı olsun dedi. 

Çiftci, konuyla ilgili olarak, “Erciş´imiz için önem arz eden ve başından beri takibimizde olan SGK Müdürlük binası için ihale tarihinin de belirlenmesiyle birlikte artık sona yaklaşmış bulunuyoruz. İnşallah kısa zamanda müdürlük binası hizmete girecektir. İmar düzenlemeleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine ve bu yatırım konusunda girişimlerimizi sonuçsuz bırakmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Erciş´imize hayırlı olsun” şeklinde görüşlerini ifade etti.