Bakan Soylu Van'daydı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramının ilk gününü güvenlik güçleri ile geçirmek üzere bölgeye geldi. Hakkâri’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerindeki ziyaretlerinin ardından, beraberindeki Jandarma Genel Komutanı Orgenera

VAN 5.09.2017 09:54:53 0
Bakan Soylu Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Helikopterle Şehit Binbaşı Doğan Özen Kışlası’na inen Bakan Soylu, burada Vali Murat Zorluoğlu, İl jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdülselam Öztürk, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve partililer tarafından karşılandı. Burada tören alanında bekleyen askerleri selamlayarak bayramlarını kutlayan Bakan Soylu, daha sonra kışla yemekhanesine geçerek askerlere hitap etti.
Bakan Soylu, “Memleketimizin yarınları olan askerlerimizle, korucularımızla, polisimizle hep birlikteyiz. Öncelikle bayramınızı tebrik ediyorum. Köylerimizde korucularımızla, güvenlik kuvvetlerimizle bayramlaştık. Değerli Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da onlarla bayramlaştı. Ardından Derecik’e geçtik. Her evin bir şehidi, her evin bir gazisi vardı. 110 şehidin olduğu bir şehitliği, çok kısa bir süre içinde hep birlikte törenle açtık. Sayın Başbakanımızın size selamını getiriyorum. Sizler bu ülkenin namus bekçilerisiniz. Sınırlarını koruyan namus bekçilerisiniz. Ülkemizin pek çok bölgesinde şehitler tepesi bulunuyor. Şehitler tepesi bugün Dumlupınar’da var, Çanakkale’de var. Malazgirt’te var. Benim ülkemin her noktasında, her yerinde şehitler tepesi var. 2016 yılında hepimiz gördük. Külliye’nin önünde şehitler tepesi oldu. Boğaz Köprüsü’nün önünde şehitler tepesi oldu. Bu millet görev için zaman beklemez. Bu millet asil bir millettir ve biz ordumuzu, polisimizi, jandarmamızı kendimiz bilen bir milletiz. Biz düdük çalmasını beklemeyiz, düdüğü bu milletin kendisi çalar. Hiç kimseden talimat beklemez, ihtiyaç duyulduğunda her biri bir er, her biri bir nefer olmaya hazır bir millettir. Gururla, onurla bu görevleri taşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bakan Soylu'nun ardından kısa bir konuşma yapan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de, “Son 2 hafta içinde Van’da 18 terörist etkisiz hale getirildi. Burada yol kesen, haraç alan, vatandaşın malına göz diken, vatandaşın yolunu kesen her kimse mücadelemiz kesintisiz şekilde ve amansız devam edecektir. Bu yolda canlarını ortaya koyan kahraman şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Vali Murat Zorluoğlu da, tüm güvenlik güçlerinin bayramını kutladı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'a çeşitli temaslarda bulunarak, bayramlaşmalara da katıldıktan sonra kentten ayrıldı. / Prestij Haber Merkezi

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi