Bakan Pakdemirli Van’la gurur duyuyoruz. VİDEO İZLE

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Türkiye’de ilk defa Van’da bul yıl 7 Haziran ve bundan sonra her yıl Haziran ayının ilk pazarı kutlanacak "Dünya kahvaltı Günü" için bir mesaj yayımladı.

VAN 6.06.2020 19:49:53 0
Bakan Pakdemirli Van’la gurur duyuyoruz. VİDEO İZLE
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Van’da bul yıl 7 Haziran ve bundan sonra her yıl Haziran ayının ilk pazarı kutlanacak "Dünya kahvaltı Günü" için bir mesaj yayımlayarak, Organizasyonunu üstelenen Van şehrimizle gurur duyuyorum dedi. Twitter sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşları Van Kahvaltısına davet den Pakdemirli, “Çok kıymetli Vanlı kardeşlerim, sizleri Ankara’dan sevgi, saygı ve içtenlikle selamlıyorum.

En sevdiği öğüne kahvaltı cevabını veren biri olarak bütün millerimizin 7 Haziran dünya kahvaltı gününü kutluyorum.

Bu yıl ilkini kutladığımız dünya kahvaltı günü organizasyonunu kahvaltının başkenti Van’ın yapmasıyla gurur duyuyor, sizlere hassaten tebrik ediyorum. Bugün pandemi dolayısıyla bir araya gelmesek bile inşallah bundan sonr her 7 Haziran dünya kahvaltı gününü hep birlikte bir festival havasında kutlayacağız. Kıymetli kardeşlerim ben inanıyorum ki Van Doğunun bereket ve sıhhat merkezi olmayı sürdürecek.

Gastronomi de, global bir marka olma hedefiyle bütün bölgeye örnek ve rehb bir şehir olmaya devam edecek. Anadolu’nun ilk gün ışığını karşılamanın bereketiyle Van’a değer katan herkese teşekkür ediyorum. Bütün vatandaşlarımızı tadı damakta kalan Van kahvaltısını denemeye davet ediyorum.” Dedi.