Bakan Derya Yanık, Van’daydı; 'Kadınların istihdamını önemsiyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bazı ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak amacıyla Van’a geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Van Ferit Melen Havalimanı'nda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet

VAN 14.07.2021 10:23:25 0
Bakan Derya Yanık, Van’daydı; 'Kadınların istihdamını önemsiyoruz'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da, Valilik ve bir dizi ziyaret gerçekleştiren Bakan Yanık, daha sonra Van Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ve Akşam Sanat Okulu’nda tertiplenen Kadın Kooperatifleri Doğu Anadolu Buluşması konulu toplantıya katıldı. Burada konuşan ve kadın istihdamına parti olarak büyük bir önem verdiklerini ifade eden Bakan Yanık, “Kadınların ekonomiye katılımını, kadın istihdamının artmasını önemsiyoruz. Günümüzde bir ülkenin gelişmişlik düzeyi sadece ekonomik göstergelerle değil, aynı zamanda toplumun sosyal ve kültürel yapısı ile insani gelişme ölçütleriyle birlikte değerlendiriliyor. Ülkelerin kalkınmışlık düzeyine baktığımızda gelişmiş her ekonomide kadın-erkek emeğini birlikte görmek mümkündür. Özellikle, kadınların ekonomik yaşama katılmaları öz güvenlerinin artmasını sağlamakta ve kadınlarımızı güçlendirmektedir. Güçlü ve kendine daha fazla güvenen kadın, mutlu çocuk; huzurlu bir aile ve ayakları yere sağlam basan bir nesil demektir.” ifadelerini kullandı. 

VALİLİK VE ESNAF ZİYARETİ

İlk olarak valiliğe geçen Bakan Yanık, burada Şeref Defteri'ni imzaladı ardından da Vali Mehmet Emin Bilmez’le bir süre makamında görüştü.
Bakan Yanık, valiliğin ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnafla çay içen ve bir süre sohbet eden Bakan Yanık, daha sonra ise AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

“DÜŞÜNÜLMEMİŞ BİR SOSYAL HİZMET BAŞLIĞI YOK” 

AK Parti İl Başkanlığı’nda Bakan Yanık, İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve il yöneticileri tarafından karşılandı.  
İl Başkanın Türkmenoğlu, partinin Van’daki çalışmaları ve teşkilat çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.
Burada konuşma yapan Bakan Yanık, AK Parti iktidarları döneminde her alanda ciddi hizmetler sunulduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Toplumun herhangi bir katmanında düşünülmemiş bir sosyal hizmet başlığı yok. Çok iddialı söylüyorum, düşünülmemiş bir sosyal hizmet başlığı yok. Ama bundan 25 sene önce, bu milletin hastası çıplak betonun üstünde hastane sırası bekliyordu. Nerede Genel Sağlık Sigortası? Genel Sağlık Sigortası diye bir şey yoktu. Sigortan yoksa zaten tedavi olman ve tedavi bedelini karşılaman mümkün değildi. Yapılan her iyi şey çok hızlıca benimseniyor. Zaten böyleydi, zaten var, zaten olurdu. Hayır zaten olmazdı. AK Parti iradesi olmasaydı, Cumhurbaşkanının iradesi olmasaydı, hizmet aşkı ve hizmet bilinci olmasaydı bugün sosyal hizmet olarak konuştuğumuz başlıkların ihtimal ki yüzde 90'ı olmayacaktı. 'Zaten olacaktı, zaten olurdu, cebinden mi yaptın?' muhalefetin bu eleştirileri var ya, 'cebinizden mi yaptınız?' O iktidarlar da cebinden yapmıyordu, devletin kasasını kullanıyorlardı, milletin vergilerini kullanıyorlardı ama yapmıyorlardı. Biz milletten aldığımızı millete verdik.”  

“MİLLETE HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Daha iyi bir hizmet için parti olarak aralıksız çalışma içinde olduklarını ifade eden Bakan Yanık,  şunları kaydetti:
“Dolayısıyla milletten aldığını millete hizmet olarak döndürecek ve bundan sonraki süreçte de aynı hizmet sürekliliğini sağlayacak bir iktidar varsa yine AK Parti'dir. Bizler bu sürekliliği sağlamak için sahadayız. Bizler bu sürekliliği sağlamak için siyaset çalışmalarının bir tarafında yer alıyoruz. Bizler millete hizmeti devamlı kılabilmek için gecemizi gündüzümüze katarak buralarda toplanıyor ve çalışıyoruz.”

EDREMİT’E GEÇTİ

AK Parti İl Başkanlığı ziyareti ardından Edremit ilçesine geçen Bakan Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evlerini ziyaret etti, çocuklarla buluştu.
Bakan Yanık, daha sonra Hizmet İçi Eğitim Merkezinde "15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü" konulu resim sergisini gezdi.

KADIN KOOPERATİFLERİ TOPLANTISINA KATILDI

Bakan Derya Yanık, ardından da Van Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ve Akşam Sanat Okulu’nda tertiplenen Kadın Kooperatifleri Doğu Anadolu Buluşması konulu toplantıya katıldı.
Burada konuşma yapan Bakan Yanık, şunları söyledi: 
“Kadın Kooperatifleri Doğu Anadolu Buluşmasında sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Zengin bir kültürel mirasa sahip olan Doğu Anadolu Bölgemiz, Malazgirt’ten bugüne yaşattığımız kardeşliğin ilk tohumlarının atıldığı topraklardır. Horasan Erenlerini, Harput Evliyalarını, Ebul Hasan Harakani’yi, Ahmed-i Hani’yi, Erzurumlu İbrahim Hakkı’yı yaşatan ve yetiştiren iklim, bu toprakların iklimidir. Geçmişinde birbirinden kıymetli bu hazineleri barındıran bölgemiz, terörle anıldığı o zorlu günleri geride bırakarak  Van’dan Ağrı’ya, Tunceli’den Erzurum’a ki biraz önce o bölgelerde yapılan çalışmaları büyük memnuniyetle dinledik, Erzurum’a kadar 14 ilimizde gelişme ve ilerleme yoluna devam etmektedir. İşte bugün, bu yolculukta, Doğu Anadolu kadınlarının üretkenliklerini ve emeklerini ortaya koymalarını sağlayan unsurlardan birisi olarak kooperatifçiliği desteklemek ve kadınların iş gücüne katılımını artırmak üzere toplandık. Kadın kooperatiflerimizin her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

“KADINLARIN İSTİHDAMINI ÖNEMSİYORUZ”

Kadın istihdamına parti olarak büyük bir önem verdiklerini ifade eden Bakan Yanık, şöyle devam etti:
“Kadınların ekonomiye katılımını, kadın istihdamının artmasını önemsiyoruz. Günümüzde bir ülkenin gelişmişlik düzeyi sadece ekonomik göstergelerle değil, aynı zamanda toplumun sosyal ve kültürel yapısı ile insani gelişme ölçütleriyle birlikte değerlendiriliyor. Ülkelerin kalkınmışlık düzeyine baktığımızda gelişmiş her ekonomide kadın-erkek emeğini birlikte görmek mümkündür. Özellikle, kadınların ekonomik yaşama katılmaları öz güvenlerinin artmasını sağlamakta ve kadınlarımızı güçlendirmektedir. Güçlü ve kendine daha fazla güvenen kadın, mutlu çocuk; huzurlu bir aile ve ayakları yere sağlam basan bir nesil demektir. Tarihin seyri içinde de bu topraklarda yaşayan kadınlar her zaman çok üretken olmuşlardır. Anadolu toprakları tarihteki ilk kadın örgütlenmelerinden biri olan Bacıyan-ı Rum’a ev sahipliği yapmıştır. Bacıyan-ı Rum sayesinde kadınlar, yeteneklerini ve üretime katılma kabiliyetlerini güçlendirerek Anadolu medeniyetinin inşaa sürecinde çok önemli bir rol oynamışlardır. Bugün de kadın kooperatifleri Anadolu medeniyetinin nesilden nesle aktarılmasında adeta bir köprü görevi görüyor. Kooperatifçilik bu noktada, hem istihdamı artırma hem de aile hayatıyla iş uyumunu sağlamada özel bir misyonu yerine getirmektedir. Bu sayede kadınlar gündelik hayatlarından taviz vermeden, ailelerini de işin içine katarak ekonomik bir değer üretebiliyorlar.” 

AŞILAMA ÇAĞRISI

Konuşmasında pandeminin olumsuz etkilerine de değinen Bakan Yanık, kadınlara aşı olmaları çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:
“Bunun çaresi belli işte aşısı çıkıyor, ilacı çıkıyor. Dolayısıyla bundan sonraki süreci diğer çeşitlerine, türlerine karşı da direnç geliştirebilmek ve hayatımızı normale dönüştürebilmek, işimizin gücümüzün, evimizin barkımızın başına dönebilmek için bu illeten kurtulmamız lazım. Kurtulabilmemiz için de çaresi belli. Daha önce hangi yoldan geçtiysek, kızamıktan, kabakulaktan, İspanyol gribinde hangi yoldan geçtiysek burada da geçtiğimiz yol belli. O yüzden sizlerden çok çok istirham ediyorum. Lütfen aşılama çalışmalarına rağbet edelim. Aşı sırası gelip de aşı olmayan kardeşlerimiz aşılarını olsunlar. Hatta bildiğim kadarıyla dışarıda bir stant kuruldu. Lütfen, hiç sıra almaya bile gerek kalmayan bir süreci yaşıyoruz. Bunu bir an önce halledelim.”
Bakan Yanık, Van’daki bu son programı ardından kentten ayrıldı.
Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi