Bakan Davutoğlu Van'da

Parti TOPLANTISINDA KONUŞTU Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ak Parti İl Danışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerjisinin içten tüketilmesi için çaba gösterenlerin olduğunu öne sürdü ve buna fırsat verilmemesi

VAN 28.12.2013 21:19:20 0
Bakan Davutoğlu Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Parti TOPLANTISINDA KONUŞTU

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ak Parti İl Danışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerjisinin içten tüketilmesi için çaba gösterenlerin olduğunu öne sürdü ve buna fırsat verilmemesini istedi. Demokratikleşme yönünde önemli adımlar atıldığını anlatan Bakan Davutoğlu, şunları söyledi

Demokratikleşme üzerinden sağladığımız büyük mutabakat çözüm süreci üzerinden devam ediyor. Kim, nasıl olursa olsun, bu topraklardaki insanların arasına nifak sokmak isterse Van Kalesi gibi sağlam durun. Bu günlerde herkesin Bediüzzaman'ın Şam hutbesini özellikle okumasını tavsiye ediyorum. Bu hutbede Bediüzzaman ne olursa olsun ümitsizliğe kapılmayın diyor. 2001 yılında Türkiye'deki insanlar büyük bir ümitsizlik içindeydi. Ama şimdi buraya milletimizin aziz dualarıyla geldik. Kim ne yaparsa yapsın 2001'in o karanlık dönemlerine bu ülkenin götürülmesine izin vermeyeceğiz dedi.

MİLLETİN SORACAĞI HESABA AÇIĞIZ

Bazı kesimlerin 11 yıllık birikimi sarsmaya çalıştığını belirten Davutoğlu, Biz milletin soracağı hesaba açığız. Ancak birileri 11 yıllık birikimi sarsmaya kalkarsa dönüp gideceğimiz yer derin millettir, yanı sizlersiniz. Başka gideceğimiz yer yok diye konuştu.

Amaçlarını, ülkeyi küresel güç haline getirmek olduğunu belirten Davutoğlu, şunları söylediYolumuz uzun. Ama Kimse 10 yıl önce bu günlere geleceğimizi düşünemezdi. Bunu engellemek isteyenler, dünyanın her yerinde kardeş halkların bir araya gelmesinden korkanlar, Türkiye'yi eski haline getirmek istiyorlar. Türkiye enerjisini kendi içinde tüketsin istiyorlar. Etnik ve mezhebi çatışmalarla, son günlerde olduğu gibi kardeşin kardeşe bedduası üzerine tüketsin istiyorlar. Bunlar olmayacak. Biz duanın peşindeyiz. Biz duaların hürmetine bugün bu ülkede ayakta duruyoruz. Bu ülkenin altı üstü de Allah'ın izniyle sağlamdır. Bazı oyunlar içinde olanların, yurtdışında yazılan makalelerle Başbakanımıza saldırı oklarını yöneltenlerin hedefi Türkiye'nin iç barışını bozmaktır. Bir çok kaybedilen şey kazanılabilir. Ama Gönülden Gönüle konuşma alışkanlığımızı kaybetmeyelim. Kardeşliğimize halel getirmek isteyenlere karşı tek yürek olacağız. Gün birlik dirlik günüdür.

Çözüm süreciyle birlikte ölüm haberlerinin gelmediğini hatırlatan Bakan Davutoğlu, Çözüm sürecinin Van'da, Diyarbakır'da ve Türkiye'de nasıl bir heyecan yarattığını gördük. Artık tek bir ölüm haberi gelmiyor. Gençlerimizin bir tek telini bile kaybetmeye tahammülümüz yok. Onun için çözüm sürecine sıkı sıkı sarılacağız dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR