Bakan Avcı, VDT'yi açtı

2011 yılında yaşanan depremde yıkılan Van Devlet Tiyatrosu (VDT) binasına bir süre önce yenisi inşa edilen ve hizmete hazır hale getirilen binanın açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, tarafından gerçekleştirildi.

VAN 15.10.2016 11:04:52 0
Bakan Avcı, VDT
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

VDT'nin açılışı nedeniyle dün sabah saatlerinde uçakla Van'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, ilk önce, Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk ile birlikte Özalp ilçesine geçti ve burada bir süre önce öldürülen AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'nun ailesini ziyaret ederek taziye dileklerini bildirdi.
Avcı ve beraberindekiler daha sonra il merkezine geçerek Elite World Hotel'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.
Toplantı, basına kapalı gerçekleşti.

MÜZE ZİYARETİ
Avcı ve beraberindeki heyet daha sonra Van Kalesi yanında yapım işlemleri süren Urartu Mezesi inşaat alanını ziyaret etti.
Eski Van Şehri ve Camileri inşaat alanını da gezen Avcı, burada yetkililerden bilgi aldı ve yol üzerindeki Atasoy Gümüş Atölyesi'ne de uğrayarak bir süre çalışanlarla sohbet etti.

VDT'NİN AÇILIŞI
Avcı, saat 17.00 sıralarında da VDT'nin açılışını gerçekleştirdi.
Açılıştan önce bir konuşma yapan Devlet Tiyatroları genel Müdürü Necat Birecik, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Bakan Avcı da yaptığı konuşmada, Van'a yakışan bir kültür hizmetinin gerçekleştiğini ifade etti.
Bölgede yaşanan olaylara rağmen hizmet üretmeye devam edeceklerini ifade eden Avcı, "İşte bu da bunlardan biridir ve teröre verdiğimiz en iyi cevaptır" dedi.
Avcı, VDT binasının sadece tiyatro oyunları amacıyla yapılmadığını, çok amaçlı kullanılabileceğini de kaydetti.
Bakan Avcı, açılıştan sonra Van'dan ayrıldı.