Bakan Ala Tablet Dağıttı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, tabletlerle bilgiye kolay ulaşılacağını belirterek 'Dünyanın çeşitli yerlerinde üretilmiş bilgi evinize geliyor.' dedi.

VAN 17.02.2014 16:02:31 0
Bakan Ala Tablet Dağıttı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Efkan Ala, tabletlerle bilgiye kolay ulaşılacağını belirterek, "Dünyanın çeşitli yerlerinde, mekanlarında üretilmiş bilgi sizin evinize geliyor. Bir tek şeyi size hatırlatmak istiyorum. Kirli bilgi ile temiz bilgiyi ayırmanın yolu, sizin zihninizde" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gelen Bakan Ala, Vali AydınNezih Doğan ile birlikte basına kapalı olarak yaptığı ziyaretin ardından Fatih Projesi kapsamında tablet dağıtımı için Selahattin Eyyübü Lisesi'ne geçti. 9. Sınıf öğrencilerine tablet dağıtan Bakan Ala, ardından kürsüde kısa bir konuşma yaptı. Bakan Ala, "Bu tabletlerle bilgiye kolay ulaşacaksınız. Dünyanın çeşitli yerlerinde, mekanlarında üretilmiş bilgi sizin evinize geliyor. Bir tek şeyi size hatırlatmak istiyorum. Kirli bilgi ile temiz bilgiyi ayırmanın yolu, sizin zihninizde. Eğer bir düşünceyle kaldığınız zaman soru sorarsanız, zihninizde 'Acaba, doğru mudur' diye bir Test edeyim demezseniz, o size yük olur. Ama o eleştirel düşünceyle yaklaşır bilgiyi sorgular, doğruluğunu kendi ölçülerinizce Test ederseniz o size yarar sağlar. Bunu anahtar olarak size sunmak istedim. Tebrik ederim. Bundan sonraki hayatınızda başarılar dilerim" dedi.

Yapılan konuşmanın ardında Van Valisi AydınNezih Doğan, AK PartiVan milletvekilleri Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan, Fatih Çiftçi ve bazı kurum amirleri de öğrencilere tablet dağıttılar.

Efkan Ala, "Kirli bilgiyle temiz bilgiyi ayırmanın yolu sizin zihninizde. Eğer bir düşünceyle, bir bilgiyle karşılaştığınız zaman soru sormazsanız, zihninizde 'acaba doğru mudur, diye Test

edeyim?' demezseniz, o size yük olur" dedi.

Erzurum'daki temaslarının ardından özel uçakla Van'a gelen İçişleri Bakanı Ala, Van Ferit Melen Havalimanında Vali Aydın Nezih Doğan, AK PartiVan milletvekilleri Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici, İl Jandarma Komutanı Albay İrfan Kızılaslan, kurum müdürleri ve AK Parti belediye başkan adayları tarafından karşılandı.

Burada bir süre dinlendikten sonra valiliği ziyaret eden Ala, basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası "Fatih Projesi" kapsamında Van'a gönderilen tablet bilgisayarların dağıtım törenine katıldı.

Selahattin Eyyübi Lisesinde düzenlenen törende konuşan Ala, öğrencilerin tabletler sayesinde doğru bilgiye daha kolay ulaşabileceklerini belirtti.

Dünyanın çeşitli mekanlarında üretilmiş bilgilerin, tablet bilgisayarlar sayesinde öğrencilerin evine, eline ulaşacağını kaydeden Ala, şöyle konuştu:

"Bir tek şey hatırlatmak istiyorum. Kirli bilgiyle temiz bilgiyi ayırmanın yolu sizin zihninizde. Eğer bir düşünceyle, bir bilgiyle karşılaştığınız zaman soru sormazsanız, zihninizde 'acaba doğru mudur diye Test edeyim?' demezseniz, o size yük olur. Ama eleştirel düşünceyle yaklaşır, doğruluğunu kendi ölçülerinizle Test ederseniz o size yarar. Bunu anahtar olarak sizlere sunmak istedim. Tebrik ediyorum ve bundan sonraki hayatınızda dolu dolu başarılar diliyorum."

Konuşmasının ardından öğrencilere tabletlerini dağıtan Bakan Ala ve beraberindekiler, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ATO Congresium'da düzenlenen tablet dağıtım törenini canlı olarak izledi.

-Valilikten genel görüntü

-Okul tablet dağıtımından görüntü

-Bakanın tablet dağıtması

-Bakanın konuşması

-Tören salonundan ve öğrencilerden detay görüntüler