Bakan Ahmet Davutoğlu Van'da Esnafı Ziyaret Etti

Temel atma törenine katılmak üzere Van'a gelen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, esnafı ziyaret etti.

VAN 28.12.2013 21:25:08 0
Bakan Ahmet Davutoğlu Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Davutoğlu, Konyalı hayırseverler tarafından kentte yaptırılacak Konya Zihinsel Engelliler İlk ve Ortaokulu, İş Uygulama Merkezi Okulu'nun temel atma törenine katılmak için aralarında Konyalı iş adamları, siyasetçiler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu 180 kişilik heyetle geldiği Van'da esnafı ziyaret etti.

 
Bakan Davutoğlu, temel atma töreninden sonra Van merkezde bulunan Ulu Camii'nde öğle namazını kıldı. Davutoğlu, daha sonra cami balkonunda halka kısa bir selamlama konuşması yaptı. Mevlana kenti Konya’dan Van’a selam getirdiklerini belirten Bakan Davutoğlu, “Konya’dan buraya 200 kardeşinizle birlikte geldik. Muhabbetimizi, Hazreti Mevlana Hazretlerinin selamlarını getirdik, kabul edin. Van’ın dostlarının da selamını getirdik, onları da kabul edin. Allah Van’ımızı muhafaza eylesin, Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin” dedi. 



Bakan Davutoğlu, kısa konuşmasının ardından Van esnafını ziyaret etti. Yoğun bir kalabalık arasında güçlükle yürüyen Bakan Davutoğlu, bir kırtasiyede yaklaşık 10 dakika oturduktan sonra Van programına devam etti.