Bak Hele Bak'ta gündüz molası…

Van'da kahvaltı dendiğinde akla ilk gelen işyerlerinden biri Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı, Ramazan Ayı'nda hizmet vermemesine rağmen dinlenmek isteyenlerin mekanı haline geldi. İş yeri sahibi Yusuf Konak, oruçlu vatandaşların vakit geçirmel

VAN 1.07.2015 13:04:53 0
Bak Hele Bak
Tarih: 01.01.0001 00:00
İskele Caddesi üzerinde Van TSO binası altında hizmet veren Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı, Ramazan Ayı dolayısıyla hizmet vermemesine rağmen, caddede yürürken yorulanların dinlenme mekanı haline geldi.
 'Bak Hele Bak' patentli Yusuf Konak, gündüz saatlerinde de iş yerlerini açık tuttuklarını, birçok kişinin açık hava bölümünde oturup sohbet ettiğini ve dinlendiğini söyledi.
Vatandaşa her konuda katkı sunmayı ilke edindiklerini anlatan Konak, "Normalda Ramazan Ayı dolayısıyla hizmet vermiyoruz. Ancak malumunuz insanlar burada yürürken yorulabiliyor. Bizim buranın açık olduğunu görenlerin çoğu kısa süreli de olsa buraya gelip dinleniyor. Burayı açık tuttuğumuz için halkın takdirini kazanıyoruz" şeklinde konuştu.
 İftar sonrası ise iş yerinin hizmet verdiğini dile getiren Yusuf Konak, "İftar sonrası işyerimiz açık. Burada zaman zaman âşıklar ve ozanların türkü fasılları oluyor. Müşterilerimizin keyifli saatler geçirmesi için çabalıyoruz" dedi.
Caddeden geçerken Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı'nın açık hava bölümünde dinlenen bir emekli vatandaş ise içeri girerek söz konusu duyarlı davranışından dolayı Yusuf Konak'a teşekkür etti. Adının Servet Güler olduğunu söyleyen emekli vatandaş, "Yusuf Beyi bu duyarlı davranışından dolayı tebrik ediyoruz. Hizmet verilmemesine rağmen burayı açık tutması ve insanların dinlenmesine vesile olmasını takdir ediyoruz. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bölge: Fehmi Tekdur