'Bak Hele Bak' marka oldu

1 Nisan tarihinde, Bölge Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sevgili Bişar Ulutaş, oldukça etkili bir şaka haber yaptı.

VAN 3.04.2015 10:21:40 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
             'Nisan 1' şakası olan ve 'Bak Hele Bak, bu kez ağlattı' şeklinde verilen haber, bir anda Van'ın gündemine oturdu. 
Halkın tanıdığı, sevdiği, sürekli esprili ve neşeli biri olan 'Bak Hele Bak' lakaplı Yusuf Konak'ın trafik kazası geçirdiği haberi gündem konusu oldu. 
Haber üzücü bir başlıkla manşetten çıkınca, büyük dikkat çekti ve ilk etapta birçok kişi derinden üzdü.


Ama haberi okuyunca, haberin içeriğinde işin 1 Nisan şakası olduğu anlaşılınca herkes bu kez tebessüm etmeye başladı. Ancak bazıları haberi okumadan Yusuf Konak'ın mekanına gitti. Hatta duyduğumuza göre ülke dışından bile gelmeye çalışanlar olmuş, ama son anda durumun şaka olduğu öğrenilmiş. 


Yusuf Konak'ı bu haberden dolayı sayısız kişi aramış ve kaza geçirmediğini öğrendiklerinde derin bir nefes almış. 


Evet değerli okurlar, gerçekten de Yusuf Konak, her yönüyle bir marka olmayı başardı.
Van Kahvaltısını en güzel şekliyle önce Van, sonra il ve ülke sınırlarının dışına taşıyarak dünyaya tanıtan, Van'ın değerlerinden biri olan değerli ağabeyimiz Yusuf Konak'ı gönülden tebrik ediyoruz. 


Rabbim onu kazadan beladan korusun ve ona uzun ömürler versin. 
Çünkü Van'ın ona ihtiyacı var. 


Yusuf Konak, samimiyeti, hoşgörüsü, kişiliği ve Van'a olan aşkıyla, sevilen, sayılan bir değer.
Bu haberle, arayanlar, soranlar, uğrayanlara bakıldığında, Yusuf Konak'ın ne çok sevildiği, sayıldığı ve Van'ın ona ne kadar ihtiyacı olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu.
Yusuf Konak, yıllar önce, 'Bak Hele Bak' dediğinde, marka olacağının sinyallerini vermişti. 
Van kahvaltısını tanıtma adına attığı küçük adımlar büyüyerek, dünyadaki yerini aldı ve Van kahvaltısının tek ismi oldu. 


İlimize gelen, Devlet adamlarının, siyasetçilerin, sanatçıların, yerli ve yabancıların ilk durak yeri, Bak Hele Bak Yusuf Konak Kahvaltı salonudur.
Bugün ülkemizin ve dünyanın neresine giderseniz gidin, size ilk sorulan Van kahvaltısıdır. Hangimizin aklına gelirdi, bir gün Van Kahvaltısı Guinness Rekorlar kitabında yerini alacak. Bunlar bize,Yusuf Konak'ın Van kahvaltısını tanıtıma adına attığı adımların başarıya ulaştırdığını net olarak göstermektedir.


Bak Hele Bak, kahvaltı salonunda sunulan zengin ve göz alıcı menü, gelen misafirlere gösterilen, samimi ve cana yakınlılık, hoşgörülülük, bunun yanında, belki de hepimizin unuttuğu, Van'a özgü bilmecelerin, sözlerin, hikâyelerin, bunun yanında farklı soru ve fıkraların, sevgili Yusuf Konak'ın güzel anlatımıyla, kahvaltıya ayrı bir güzellik ve renk katıyor. 
İnanın dünyanın hiçbir yerinde bu güzelliği göremezsiniz.


İşte bunlar, Bak Hele Bak'ı, kahvaltı salonundan çıkarıp, kahvaltı ve kültür sarayı yapıyor. Zaten, önceleri kahvaltı salonlarının adı süt eviydi. 


Küçük tabelalarda süt evi yazardı. Yusuf Konak'ın sayesinde, süt evi tabelalarının yerini, büyük tabelalarla, kahvaltı salonu tabelaları aldı. Şimdi ise, daha büyük tabelalarla, kahvaltı ve kültür sarayı yazılıyor. İşte Yusuf Konak'ın Van kahvaltısı adına attığı her adımın farklı bir güzellik getirdiğinin bir göstergesi de budur.


Yusuf Konak'ı bir köşe değil yüzlerce köşe yazısına sığdıramayız. Gerçekten o bir değer bir hazinedir. Van kahvaltısı ve Van'ın tanıtımı adına atığı adımlardan dolayı, Yusuf Konak'a teşekkür ediyorum.


Bizler Vanlıyız, Vanlı olarak değerlerimize sahip çıkarsak, desteklersek inanın, kazanan Van, içinde yaşayanlar olarak da bizler oluruz. 


Bizlerin manevi olarak vereceği destekler, onların çalışma azminin katlanmasına vesile olur. Bugün dünyanın en uzak ülkeleri, ABD ve Çin'de bile Van kahvaltısı konuşulmuşsa, tabiî ki Yusuf Konak'ı gönülden tebrik etmek ve desteklemek lazım. 'Bak Hele Bak' Van adına bir marka. 
Bu markaya sahip çıkmak lazım. 

Yolun açık olsun 'Bak Hele Bak Yusuf Konak…