Bahçesaray’da muhtarlar toplantısı

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın başkanlığında Bahçesaray’da muhtarlarla bir toplantı yapıldı.

VAN 4.04.2017 12:07:41 0
Bahçesaray’da muhtarlar toplantısı
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Genel Sekreter Mustafa Yalçın, Genel Sekreter yardımcıları Mehmet Yaşar ve Salih Allahverdi ile daire başkanlarının katılımıyla Bahçesaray’da muhtarlarla koordinasyon toplantısı gerçekleşti. Bahçesaraylı 20 muhtarı, mahalleleriyle ilgili sorunları dağıtılan formlarla yazılı sunarken, kimi muhtar ise söz alarak sorunlarını paylaştı. Genel Sekreter Mustafa Yalçın da aktarılan sorunların çözümü noktasında gerekli çalışmaları yaptıktan sonra adım atılacağını belirtti. Çok iş, az laf söylemiyle hareket ettiklerini ifade eden Yalçın, muhtarlardan gelen bilgiler doğrultusunda mahallelerde en az üç sıkıntıya bu yaz dokunacaklarını söyledi.


     Van’da 10 yıl kadar Büyükşehir Belediyesi açısından bir boşluk yaşandığını belirten Mustafa Yalçın, “Büyükşehir Belediyesi Kanunu çıkalı hem bir kurumsallaşma olmamış hem de başka yerlere başka bir şekilde başka düşüncelerle hizmet edildiğini benim söylememe gerek yok. Büyükşehir Belediyesi; su, kanalizasyon, yol, imar, itfaiye, mezarlık, ulaşım ve otogar hizmetlerinden sorumludur. Sizin arzularınızı, eksikliklerinizle alakalı tespiti sayın kaymakamımız yapmış. Büyükşehir Belediyesine düşen çok iş var. Acil konuları dikkate alarak bu yaz gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

“Van’da güzel işlere imza atacağız”
Van’da güzel işlere imza atacaklarını belirten Yalçın, “Açıkça söylemek gerekirse elimizi güçlendirin. Devlete güvenin, devletinde bize güvendiğine güvenin. Bizde rahatça gelip size hizmet edelim. Ekip olarak buraya geldik. Bundan böyle bir problemimiz olduğunda direk bizimle ilgili arkadaşlarımıza 24 saat ulaşabileceksiniz. Biz hizmet yapmaya geldik. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı benim için güzel şeyler söyledi. Bu beni daha çok bir görev sorumluluğu altına sokuyor. Ben 22 yıl Kayseri’de genel sekreterlik yaptım. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ile güzel işlere imza attık. İnşallah Van’da güzel işlere imza atacağız” diye konuştu.
Bahçesaray Kaymakamı Serhat Karabektaş da, Büyükşehir Belediyesiyle el ele vererek kısa sürede bir fark oluşturmak istediklerini ifade etti. Van Büyükşehir Belediyesinden gelenlerle beraber hizmete ara verme döneminin sona ereceğini kaydeden Karabektaş, şunları konuştu:


     “Van ve Bahçesaray hızlı bir çalışma ile ihtiyaçlarını giderecek. Yıllarca yığılan, karşılık görmeyen talepler var. İhtiyaçlar ertelenmiş. Gerçekten çok büyük sorunlar var. Yeni göreve gelen arkadaşlarımız bu büyük sorunlarla mücadele etmek zorunda kalacaklar. Böyle olunca bizim taleplerimizi sıraya koyarak inşallah sıkıntılarımızı çözeceklerdir. Biz muhtarlarımızdan talepleri aldık. Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanına giren kısımları da derledik. Büyükşehir Belediyemize çözümü için sunacağız. Kısa vadede büyükşehirde bizde bir fark oluşturmak istiyoruz. Devletimizin bu işe el koyduğunu, vatandaşı hizmetle buluşturmak istediğini bizde hem vatandaşlarımıza ve muhtarlarımıza göstermek istiyoruz. Kıyıda köşede kalmış bir ilçe olduğumuzda pozitif bir ayrım istiyoruz.”

     “Birbirimiz aldatmayacağız”
Halk ile her zaman istişare ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ise, samimiyet duygusuyla işlerin çözüleceğini kaydetti.
      15 yılda verilen tüm sözleri tutuklarını anlatan Orhan, “Bugün bu işin en profesyonel ismi karşınızda. Bu iş nasıl yapılaması gerekiyorsa onu yapıyoruz. Burası İstanbul, Kayseri, İzmir değil. Burası Bahçesaray. Ve birinci elden ne gerekiyorsa yapacağız. 15 yıldır bu memlekette bir şeyler yapıyoruz. Altyapıdan üstyapıya, sağlıktan eğitime birçok şey yaptık. Hep ileriye gittik. Geriye doğru gitmedik. Ama samimiyeti elden bırakmayacağız. Birbirimizin gözüne bakacak seviyeyi korumak lazım. Birbirimizi aldatmayacağız. Aldanmayacağız. Onun için başarılı olmalıyız. Samimiyiz. Eğer kapının arkasına geçeceksek ve samimiyeti elden bırakırsak, bu işi asla başaramayız. Kapının dışında istismar var. Çocuklarımızın geleceğine kast eden insanlar var. Terör odakları var. Bin türlü proje var. Biz buna kendimizi teslim edemeyiz. Etmemeliyiz. Yoksa bu çabamızın tamamı boşa gidecek. Ne dediniz. ‘Biz yanlış yaptık. Biz pişman olduk.’ Lütfen bir ve birlik olalım. Bu memleketi ayağa kaldıralım. Duran hizmeti yeniden başlatalım. Yeniden son hız Bahçesaray ayağa kalksın. Gelin omuz verelim. Bakın buradayız. Bu işin piri ile beraberiz. Devletimizle bu işi bilen ekiple birlikteyiz. Başaramayacağımız hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.


     Toplantı bitiminde İlçe Kaymakamı Serhat Karabektaş, Genel Sekter Mustafa Yalçın’a bir teşekkür plaketi sundu, ardından heyetle beraber Feqiye Teyran’ın türbesini ve evini ziyaret ettiler.Bölge Gazetesi Haber Merkezi