Bahçesaray camiası ‘Evet’ dedi

Ak Parti Van İl Başkanlığı’nda bir araya gelen Bahçesaray Dernek Başkanları 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda ‘Evet’ oyu vereceklerini ifade etti. Bahçesaraylıların yoğun olarak katıldığı toplantıda konuşan Ak Parti Millet

VAN 27.03.2017 09:42:59 0
Bahçesaray camiası ‘Evet’ dedi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ak Parti İl Başkanlığı’nda bir araya gelen Van Bahçesaray Derneği Başkan Vekili Nevzat Eser, Ak Parti Bahçesaray Belediye Meclis Üyesi Ayhan Cesur ve Van Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Özdek referandumun önemine vurgu yaptı.

Daha sonra söz alan Ak Parti İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, toplantıyı gerçekleştirenlere teşekkür ederek, “16 Nisan bir imtihandır. Bu imtihanı birlikte başarıyla geçmeliyiz. Referandum’da ‘Evet’ çıkmasını sağlamalıyız” dedi.


         SOĞANDA: ‘EVET’ DİYENLER BÜYÜK İŞLER BAŞARDI
     Değerli Müküslüler, ‘Evet’ çıkmasını isteyenlere baktığınızda, tümü bu memleketin faydası için çalışanlardır. Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi her alanda büyük çalışmalara imza attı. Bakın değerli Bahçesaraylılar, bu dönemde Müküslü Faqiye Teyran’ın kitapları Kültür Bakanlığı tarafından basıldı. Emin olun ‘Hayır’ diyenler tam tersini yaptı. Kürtler adına ortaya çıktığını iddia eden bu kesimler, Kürtlere zulümden başka bir şey ortaya koymadılar. Yayla boşaltmaları, köylüleri topraklarından çıkarmaları unutmadık. Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi ise Müküs için muazzam yatırımlara imza attılar” dedi.


          CHP’nin Kürtlere yönelik katliamlarına değinen Soğanda, “CHP’nin Kürtlere verdiği bir şey yoktur. Zilan Deresi katliamı, Sefo Deresi katliamı, Dersim Katliamları miras bırakmıştır” dedi.
Kürt meselesine dokunan herkese dokunduklarını anlatan Soğanda, “Kürt sorunu konusunda bir şeyler yapmak isteyen Turgut Özal’ı zehirlediler. Erbakan’ın önüne set çektiler. Recep Tayyip Erdoğan, ‘Ben kefenimi giydim, bu sorunu çözeceğim’ dedi. Ama hepsi karşı çıktı. HDP de buna engel oldu. TRT Kurdi açıldı, televizyona çıkmak isteyenlere ölüm fermanı çıkardılar. Barış sürecine katkı sunmak için gelen Şivan Perver’e karşı çıktılar. Bakın Mem-u Zin’in eseri Kültür Bakanlığı tarafından basıldı. Faqiye Teyran ve Ahmed-i Hani sağ olmuş olsaydı, belki onlara da ölüm fermanı çıkaracaklardı. Emperyal güçlerin maşası durumuna geldiler. Kürt çocuklarının okula gitmesine engel oldular. Bizler, Van’da bir ‘Fetret Dönemi’ geçirdik. Ama inşallah 16 Nisan’la birlikte yeni bir sürece adım atacağız” diyerek, konuşmasını Kürtçe tamamladı.


        “ESKİ DÖNEMLERDE BİR SİYASETÇİ ÇIKIP KÜRTÇE KONUŞAMAZDI”
      Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise, geçmiş dönemlerde hiçbir siyasetçinin çıkıp da Kürtçe konuşamadığını belirterek, “Bildiğiniz gibi biraz önce İl Başkanımız çıkıp Türkçe konuşmasının ardından Kürtçe konuştu. Peki, eskiden resmi bir yerde, böyle bir Kürtçe konuşma yapılabilir miydi? Sizi hemen alıp götürürlerdi, hakkınızda bir soruşturma açarlardı. Zaman zaman beyaz Toroslarla gidenlerin dönemediği süreçler yaşadık. Ama Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’sinde, Ak Parti Hükümeti’nin Türkiye’sinde bunlar yok. Gelin görün ki biz bunun tersini yaşadık. Düşünün bütün yasakları alıp bir tarafa koyan Ak Parti hareketi, bu bölgelerde seçim çalışması yapamadı. Gittiğimiz yerlerde saldırılara uğradık. 30 yerde seçim bürosu ayarladık, ama yer sahipleri tehdit edildiği için seçim bürosu tutamadık. Gezdiğimiz bölgelerde tehditler aldık. Bazı ilçelerde taziyelerde bir ‘Fatiha’ okumamızı bile engellediler. Saldırıya uğradık. İnşallah yeni bir sürece giriliyor, bu tatsızlıklar son bulacak” dedi.


        Bahçesaraylıların Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını yalnız bırakmayacağına inandığını anlatan Milletvekili Kayatürk, “Bahçesaray halkının kendilerine hizmet edenlere destek olacaklarına inanıyorum. Ben bu şehirde ve ülkemizde güçlü bir ‘Evet’ çıkacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
KAYNAK BÖLGE GAZETESİ