Bahçeli Alayına Karşı!

Bahçeli koalisyona da, seçim hükümetine de karşı! 7 Haziran gecesi bir erken seçime hodri meydan diyen Bahçeli artık erken seçime de karşı!

VAN 18.08.2015 10:07:14 0
Bahçeli Alayına Karşı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçim gecesinden itibaren sergilediği tutumla acaba güldürürken mi düşündürüyor, yoksa düşündürürken mi güldürüyor, tespiti kolay değil! Kamuoyu Bahçeli’nin neye karşı olduğunu tahmin etmekte zorlanmıyor çünkü o her şeye karşı. Bugün AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşme bu açıdan sürpriz olmadı. Görüşme sonrasında bir açıklama yapan Davutoğlu’nun Bahçeli’nin koalisyona karşı olduğu gibi, seçim hükümetine de erken seçime de karşı olduğuna dair sözleri, malumun ilamı idi!

Haksızlık yapmayalım, Bahçeli her şeye karşı derken, kendisinin içinde yer alacağı şeylere karşı! Bu yüzden seçim gecesinden beri AK Parti’ye sürekli yol göstermekte, ödev vermekte. “AKP-CHP-HDP bir araya gelip koalisyon kursunlar” dedi mesela, bu durumda kendisi ana muhalefet olacakmış! Yahu zaten geride tek parti kalıyor. Ortada yavru kalmıyor ki, ana muhalefet olsun! Bu formülün alıcısı çıkmayınca bu kez AKP ile CHP koalisyonuna bayağı sıcak yaklaştı. Hatta “o da olmuyorsa AKP HDP ile koalisyon kursun” formülünü bile seslendirdi. Yani kendisi dışında her formüle açık oldu!

Bu tablo nasıl bir siyasi anlayışı yansıtıyor, anlamak hiç zor değil! Buna siyaset üretmek yerine tuzak kurmak demek daha doğru olur.  Bahçeli açıkça rakip olarak gördüğü AK Parti’yi kısa süre içinde zayıflayacağına inandığı bir yola sürmeye çalışıyor ve üstelik de bunu çok kaba, usulsüz bir tarzda yapıyor.

MHP Genel Başkanının formülü belli, diğerleri koalisyonda bir araya gelip yıpranacaklar, sonra alayının yıprandığı dönemin sonunda kendisi iktidara tırmanacak! 

Doğrusu 1999 seçimleri ve sonrasındaki performansını, kendisine yapılan tekliflere cevabını ve Ecevit ve Mesut Yılmaz’la gerçekleştirdiği “Mahşerin 3 atlısı” koalisyonunu düşününce Bahçeli’nin siyasi becerisi, kapasitesi ve basireti konusunda net bir fikir sahibi olabiliyorsunuz! 

HAKSÖZ HABER