Bağımsızlığın Destanı: 15 Temmuz

Van Gölü TV'yi kutlayarak sözlerine başlayan Diyanet-Sen Van Başkanı Nurullah Arvas, 15 Temmuz’u asla unutmayacaklarını söyledi.

VAN 17.07.2021 14:45:43 0
Bağımsızlığın Destanı: 15 Temmuz
Tarih: 01.01.0001 00:00

Arvas 15 Temmuz’u, “FETÖ silahlı terör örgütünün, kendi milletine namlu doğrultması ve kendi ülkesine işgale yeltenmesi, bunun karşısında halkımızın manevi duygularına karşılık 30 gün boyunca alanları terk etmeyerek, dik duruşunu göstermesinin adıdır” diyerek tanımladı.

“OĞLUMUN DÜĞÜNÜNÜ BIRAKIP ALANA İNDİM”

15 Temmuz 2016 gecesinde halkın büyük bir manevi güçle darbeye karşı dik durduklarını belirten Arvas, o hain gece için konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“15 Temmuz günü çocuğumun düğünüydü. Sosyal medyadan gelen mesajları incelediğimde insanlarda hafif bir hareketlilik gördüm. Bunun sebebini sorunca İstanbul’da bir darbe girişiminin olduğu haberini aldım. Bütün samimiyetimle ifade etmek istiyorum, aklıma gelen tek şey vatanımızı kurtarma adına oğlumun düğünü hiç aklıma gelmeden bu darbenin püskürtülmesi için ne yapabilirim idi. Kına gecesi oğlumun düğününü terk ederek Beşyol Meydanına doğru yola çıktım. Bu darbe girişimine karşı malımla canımla dik duracağımı düşünerek gittim. Biz şunu diyoruz: 15 Temmuzda verilen mücadele bağımsızlığımızın destanıdır. Emeğimizin hak ettiği yeri alacak tek yerimizin vatanımız olduğunu hiçbir zaman unutmadık. Bu tür girişimlerde bulunmaya çalışanlara da en büyük cevabı yine vereceğiz.”

150’YE YAKIN İMAM DARBE GİRİŞİMİNDE DARP EDİLDİ

‘Darbenin yapıldığı saatlerde Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın talimatıyla üye sayısı bir milyonu bulan, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Memur-Sen sahaya inip günlerce alanları terk etmeyerek ülkeye sahip çıkmıştır.’ diyen Nurullah Arvas, darbenin püskürtülmesinin arka planında en büyük payın din görevlilerinin olduğunu söyledi.

Arvas: ‘150’ye yakın imamımız bu darbe girişiminde darp edilmiş, salaları vermemeleri için baskı yapılmış ve fiziki olarak da bu darbeyi yapmaya çalışan cenah tarafından zarara uğratılmıştır. Birçok yerde camilerimizin camları kırılmış, fiziki şiddete maruz kalınmış ve imamlarımız camileri teslim etmemek için bütün gayreti göstermişlerdir.’

Arvas, şehit ailelerine baş sağlığı dileyerek, “Şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine ve ülkemize başsağlığı diliyorum. 2000’i aşkın gazimize sağlık sıhhat ve afiyet diliyorum. Rabbim neslimizi ve geleceğimizi muhafaza eylesin. Rabbim hiçbir zaman bu millette 15 Temmuzlar yaşatmasın ve yaşatmak isteyenlere de fırsat vermesin.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak/Van Gölü TV