Bağımlılıkla mücadelede radyo yayını kullanılacak

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği, madde bağımlılığı ile mücadele çalışmalarında radyo yayını kullanma kararı aldı.

VAN 28.04.2021 10:11:31 0
Bağımlılıkla mücadelede radyo yayını kullanılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da madde bağımlılığı ve kullanımına karşı faaliyet yürüten Hayatın Renkleri Solmasın Derneği, faaliyetleri kapsamına radyo yayını da aldı.

HAFTADA 1 SAAT

Madde bağımlılarına ve ailelerine aynı zamanda danışmanlık hizmeti de veren Hayatın Renkleri Solmasın Derneği, şimdiye kadar çalışmalarını konferans, toplantı, basın açıklaması, ev, işyeri ve kurum ziyaretleri şeklinde tanıtıcı ve bilgilendirici broşür ve kitapçıklarla sürdürüyordu.

Dernek bu faaliyet kapsamına, her ay bir saatle sınırlı olmak kaydıyla bir de radyo yayını aldı.

PROTOKOL İMZALANDI

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut, söz konusu yayın için Tutku Radyo ile protokol imzaladıklarını söyledi.

Protokolün iki kurum arasında sosyal sorumluluk çerçevesinde yapıldığını belirten Turğut, radyoda yayın yaparak madde bağımlılığı konusunda, sigaradan diğer tüm zararlı madde türlerine kadar, bunları kullanan kişi üzerindeki olumsuz etkilerine ve yarattıkları tahribata değinmeye çalışacaklarını ifade etti.

SORUMLULUK ALINMALI

Van’da madde bağımlılığı ve kullanımının ileri boyutlarda olduğunu söyleyen Turğut, radyo yayını ile daha geniş kesimlere ulaşarak daha etkili bir çalışma yapmak istediklerini, ilgili tüm kurumların ve bireylerin de sorumluluk üstlenerek çözüm üretmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

SOSYAL MEDYADA CANLI YAYIN YAPILACAK

Faaliyet kapsamında ileride sosyal medyada canlı yayın programları da eklemek istediklerini belirten Turğut, “Biz ileride Twitter üzerinden canlı yayınlar da yapacağız. Planlamamızda bu da var. Sosyal medya kanalıyla ne kadar çok insana ulaşabilirsek o kadar iyi” diye kaydetti.

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi