‘Bağımlılıkla Mücadele Etkileşim Sempozyumu’ düzenlendi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü Bilişim Teknolojileri ve Bağımlılık Anabilim Dalı tarafından ‘Bağımlılıkla Mücadele Etkileşim Sempozyumu’ düzenlendi. Sempozyuma Hayatın Renkleri Solmasın Derne

VAN 24.03.2022 10:49:49 0
‘Bağımlılıkla Mücadele Etkileşim Sempozyumu’ düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda dün düzenlenen Sempozyuma Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fuat Tanhan, sempozyumda görev alan oturum başkanları, sunum yapacak olan akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

İKİ GÜNLÜK SEMPOZYUM

Dün başlayan sempozyum bugün yapılacak sunumlarla son bulacak.
Sempozyumun dünkü bölümünde Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin yaptığı açılış konuşması ardından bu kez de bağımlılık temalı resim sergisinin açılışı gerçekleşti ve sergi gezildi.
Öğle arasından sonra ilk oturum yapıldı.
Prof. Dr. Hasan Çiçek, Bağımlılık ve Felsefe, Prof. Dr. M. Zeki Duman ise “Van’da Madde Bağımlılığının Ailesel Nedenleri Üzerine Sosyolojik Bir Analiz” konu başlıkları ile sunum gerçekleştirdi.
Sempozyumun dünkü bölümü yapılan 3 oturumla son buldu.

TURĞUT DA SUNUM YAPTI

Sempozyumun üçüncü oturumunda, Van’da 2015 yılından bu yana bağımlılıkla ilgili farkındalık etkinlikleri gerçekleştiren Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı sosyolog Osman Turğut da bir sunum gerçekleştirdi.
Turğut, sunumunu 'Bağımlılık ve Aile' başlığı altında yaptı.
Sigara ve benzeri uyuşturucu madde kullanımında ebeveynlerin yaklaşımı ve rolü hakkında bilgi aktaran Turğut, derneğin bu yöndeki çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

BUGÜN 4 OTURUM YAPILACAK

Sempozyum bugün yapılacak 4 oturumla son bulacak.
Oturumdaki konu başlıklarını bağımlılıkla mücadele yöntemleri, psikolojik danışmanlık, müdahale programları, yasal düzlemde önlemler oluşturuyor.

‘Bağımlılıkla Mücadele Etkileşim Sempozyumu’ düzenlendi

Haber: Adil Harmancı