‘Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı’ düzenlendi

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayda yer alan Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı sosyolog Osman Turğut, “Uyuşturucu, alkol, tütün ve davranışsal bağıml?

VAN 25.04.2022 11:17:42 0
‘Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı’ düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 19-21 Nisan tarihleri arasında Sağlık İl Müdürlüğü toplantı salonunda “Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı” adı altında etkinlik düzenlendi. 
Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Şebnem Kartal, başkanlığında düzenlenen çalıştaya, paydaş kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

HAYATIN RENKLERİ SOLMASIN DERNEĞİ DE YER ALDI

Çalıştayda, 2015 yılından bu yana Van’da madde bağımlılığı ve bağımlıların rehabilitasyonu konularında farkındalık etkinlikleri gerçekleştiren Hayatın Renkleri Solmasın Derneği de yer aldı.
Çalıştayla ilgili bilgi veren Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı sosyolog Osman Turğut, “Tüm kurum ve kuruluşların katılımıyla, toplumumuzu olumsuz etkileyen bağımlılık konusunda genel değerlendirmelerde bulunuldu. Uyuşturucu, alkol, tütün ve davranışsal bağımlılık konularında tespit edilen sorunlar, aksaklıklar ve alınması gereken tedbirler “Ben Olsaydım” başlığı altında ele alındı.” dedi.

TÜTÜN VE TÜTÜN ÜRÜNLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Çalıştayda, tütün ve tütün ürünlerinin zararlarına dikkat çektiğini belirten Turğut, “Türkiye’de ve dünyada tütün ve tütün ürünleri, alkol ve uyuşturucu madde alım oranları hızla artmakta, maddeye başlama yaşı gittikçe düşmektedir. Bunlara ek olarak teknolojideki hızlı gelişmeler, bilinçsiz ve problemli teknoloji kullanımını sonucu ortaya çıkan teknoloji bağımlılığı kavramını da hayatımıza sokmuştur.” diye konuştu.

“ÇOK DAHA ÇABA GEREKİYOR”

Bağımlılıkla mücadele konusuna daha çok ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizen Turğut, şunları kaydetti:
“Önümüzdeki yıllar bağımlılıklarla mücadelede daha çok çaba harcanmasını zorunlu kılmaktadır. Teknolojik gelişmelerle birlikte iletişimin artması uyuşturucu madde, tütün ve alkole erişimi kolaylaştırmıştır. Bunlara ek olarak da teknoloji kaynaklı bağımlılık problemleri ortaya çıkmış̧ ve bunlarla da mücadele kaçınılmaz hale gelmiştir. Şimdi ve gelecekte güçlü̈ bir Türkiye için bağımlı değil, bedenen ve ruhen sağlıklı nesillere ihtiyaç̧ vardır. Bunun için de tüm bağımlılıklarla ayrım gözetilmeksizin topyekûn mücadele edilmesi gerekiyor.” 
Haber: Adil Harmancı