Bağımlılık konusunda eğitim çalışmaları yapılıyor

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından okullarda ve farklı kurumlarda çalışan öğretmen ve sosyal hizmet uzmanlarına yönelik madde bağımlılığı konusunda eğitim verildi. Dernek Başkanı sosyolog Osman Turğut, “Esas gayemiz bu al

VAN 18.01.2022 11:46:36 0
Bağımlılık konusunda eğitim çalışmaları yapılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından madde bağımlılığıyla ilgili gerçekleştirilen farkındalık etkinlikleri devam ediyor.

UZMANLARA EĞİTİMLER

Dernek tarafından bu sefer de okullarda ve kurumlarda görev yapan 20 Psikolojik Danışman, Rehber Öğretmen ile Sosyal Hizmet Uzmanlarına yönelik 6 saat süren bir eğitim verildi.
Eğitimler, Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı sosyolog Osman Turğut tarafından verildi.

HANGİ KONULAR ANLATILDI?

Eğitimde; bağımlılık süreci, bağımlılığın gelişimi, iyileşme dönemleri, kayma döngüsü, bağımlılık yapan maddeler ve etkileri ile bağımlılığın aileye etkisi konu başlıkları ele alındı. 
Eğitim, soru cevap bölümüyle son buldu.   

“UZMAN SAYISINI ARTIRMAK İSTİYORUZ”

Eğitimle ilgili bilgi veren Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı sosyolog Osman Turğut, madde bağımlılığı konusunda kette uzman sayısını artırmak istediklerini belirterek, “Alanlarında uzman olan kişilere bilgilendirmede bulunduk. Farklı okullarda ve kurumlarda çalışan psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarıydı. 6 saatlik bir eğitim çalışması gerçekleştirdik. Çalıştıkları okullarda ve kurumlarda eğitimleri onlar da yapacak artık. Esas gayemiz bu alanda çalışan uzman sayısını artırmaktır.” dedi.
 

6 HAFTA OLARAK PLANLANMIŞTI

Eğitimi 6 hafta olarak planladıklarını ancak katılımcıların işlerinin yoğunluğu nedeniyle 6 saate sığdırdıkları ifade eden Turğut, eğitimin içeriğine ilişkin de şu bilgileri verdi: 
“Madde bağımlılığı konusunda tecrübe sahibi olmalarını, bir madde bağımlısı öğrenci ile karşı karşıya kaldıklarında kendisiyle ya da ailesiyle nasıl bir iletişim ağı kuracakları konusunda bilgiler verdik. Sağlık kuruluşlarıyla nasıl bir iletişim kuracaklarını ya da hukuksal anlamda nasıl destek alacaklarını, bu kişiyi tekrar okula kazandırmak için ne yapılması gerektiğini tek tek anlattık. Psikolojik ve sosyal desteğin önemine değindik. Güzel bir eğitim oldu. Çok derinlemesine interaktif bir eğitim oldu. Normalde 6 haftalık bir eğitimdi, katılımcıların iş yoğunluğundan dolayı bir güne sığdırdık.”

EDREMİT BELEDİYESİ BÜNYESİNDE DE YAPILACAK 

Söz konusu eğitimleri Edremit Belediyesine ait Aile Danışma Merkezleri’nde de gerçekleştireceklerini aktaran Turğut, şunları söyledi:
“Yakında bunu Edremit Belediyesinde de başlatacağız. Edremit Belediyesinin Aile Danışma Merkezleri’nde. Sigara, alkol bağımlılığı konusunda eğitimler vereceğiz. Buradaki gaye de Van ilimizde önlemeye yönelik faaliyetlere devam etmek. Yeni bağımlı hastalarımızın olmaması için hepimize görev ve sorumluluklar düşüyor. Bu konuda kurum ve kuruluşların işbirliği doğrultusunda güzel şeylere imza atabilmek önemlidir. Ailelerimizde bir bağımlı oluşmaması için veya oluşmuşsa da buna karşı nasıl tavır sergileyeceğimiz konusunda eğitimlerimiz olacak. Şimdiden tüm ailelerimizi bu eğitimlerimize davet ediyorum.”
Özel Haber: Adil HARMANCI