Bağımlılık eğitimine katılanların belgeleri verildi

Hayatların Renkleri Solmasın Derneği tarafından düzenlenen “Madde Bağımlılığına Karşı Yaşam Becerileri Eğitimi”ne katılanlara belgeleri verildi. Dernek Başkanı Sosyolog Osman Turğut, eğitimlerin süreceğini söyledi.

VAN 24.09.2021 11:40:23 0
Bağımlılık eğitimine katılanların belgeleri verildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından düzenlenen ve İpekyolu Gençlik Merkezi’nce desteklenen “Madde Bağımlılığına Karşı Yaşam Becerileri Eğitimi” sona erdi.

SON DERS, GRUP BEKLENTİLERİ OLDU

Eğitimler çerçevesinde son ders dün yapıldı.
Katılımcılara, arkadaş grubunun ne tür beklentilerinin olduğu, neleri önemli bulduğu ve bu değer ile inançlarını nasıl tutarlı hale getirecekleri konuları ele alındı. 

EĞİTİME KATILANLARA BELGE VERİLDİ

Dün görülen son dersin ardından eğitime katılanlara Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut tarafından belgeleri verildi. 
Katılımcılara ayrıca madde bağımlılığı ve sigara kullanımının tahribatlarının konu edindiği broşürler ve kitapçıklar da dağıtıldı.

“EĞİTİMLERİMİZ SÜRECEK”

Van’da, 2015 yılından bu yana bağımlılık konusunda önemli aktiviteler yaptıklarını belirten Dernek Başkanı Turğut, bir süredir de pandemi kuralları çerçevesinde yüz yüze eğitimlere ağırlık verdiklerini söyledi.
Van’da gençler arasında önemli oranda sigara ve madde kullanımı olduğu yönünde tespitler olduğunu ifade eden Turğut, sigara ve diğer madde kullanımı ile bağımlılığa karşı bilinçlendirme ve uyarma faaliyetlerinin süreceğini belirtti.
Turğut, desteklerinden dolayı İpekyolu Gençlik Merkezi yetkililerine ve çalışanlarına da teşekkür etti. 

“ÖZGÜVEN OLUŞTURMAK LAZIM”

Sigara ve madde kullanımına yönelen gençlerin daha çok özgüven konusunda sıkıntı yaşayan gençler olduğunu belirten Turğut, şunları söyledi: 
“Gençler, karşılaştıkları sorunları çözmekte bazen zorlanırlar ve kendilerine yardım edecek insanlara ihtiyaç duyarlar. Ancak bu kişilerin kimler olabileceğine dair önceden çok fazla düşünmedikleri için sorunun yarattığı stres nedeniyle doğru kişilerden destek alamazlar. Bu zor anlarda kendilerini ifade edebilecekleri kişiler genellikle yakın arkadaşları olmaktadır. Madde kullanımı veya benzer sorunlarla ilgili olarak arkadaşlarının kendilerine yeterli destek vermesi ise mümkün değildir. Bundan dolayı gençler bir sorunla baş ederken güvenebilecekleri ve kendilerine yol gösterebilecek yetişkinlere de ihtiyaç duyarlar. Genç insanların öğrenmesi gereken en önemli şeylerden biri de kendi hayatları için makul hedefler koymaları ve onlara erişmeyi sağlamalarıdır. Özgüven meselesidir. Gelecekten beklentileri az olan, doğru hedefler koyamayan veya hedeflerine ulaşamayacaklarını düşünenler arasında madde kullanımı başta olmak üzere birçok davranış sapması yaygındır. Bu nedenle çeşitli eğitim ve aktivitelerle gençlere özgüven sağlamak gerekir.” 

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi