Bağımlılığa karşı farkındalık etkinlikleri sürüyor

Van’da Hayatın Renkleri Solmasın Derneği ile İpekyolu Gençlik Merkezi işbirliğinde madde ve sosyal medya bağımlılığına karşı gerçekleştirilen farkındalık etkinlikleri sürüyor.

VAN 27.08.2021 10:03:12 0
Bağımlılığa karşı farkındalık etkinlikleri sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da, sigara kullanımı ve diğer madde bağımlılığı konularında farkındalık çalışmaları yapılıyor. 

BAĞIMLILIĞA KARŞI MÜCADELE

Sigara kullanımı ve diğer madde bağımlılıklarına karşı mücadele sürüyor.
Sağlık kuruluşları çeşitli vesilelerle sigara kullanımına ve bağımlılığa karşı uyarılarda bulunurken, ilgili sivil toplum örgütleri de bu konuda farkındalık etkinlikleriyle çözüm olmaya çalışıyor.

FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ

Van’da bağımlılıkla ilgili 2015 yılından bu yana çalışma yürüten sivil toplum kuruluşlarından biri de Hayatın Renkleri Solmasın Derneği.
Dernek, kendi özel çalışmaları dahilinde farkındalık etkinlikleri gerçekleştirdiği gibi özellikle İpekyolu Gençlik Merkezi ile de bazı ortak farkındalık etkinlikleri gerçekleştiriyor.

SEMİNER VE AFİŞLEME 

Bu etkinlikler daha çok afişleme ve seminer tarzı bilgilendirme toplantılarından oluşuyor.
Aynı zamanda danışmanlık hizmeti de veren Hayatın Renkleri Solmasın Derneği, düzenlediği toplantılara, bağımlı gençlerin ailelerini de dahil ederek bir yandan da aile içi sorunlara çözüm üretmeye çalışıyor.

BAĞIMLILIĞA KARŞI YAŞAM BECERİLERİ

Bu kapsamda Hayatın Renkleri Solmasın Derneği ile İpekyolu Gençlik Merkezi işbirliğinde gençlere yönelik 7 hafta sürecek olan ‘Bağımlılığa Karşı Yaşam Becerileri’ eğitimleri başlatıldı.
Eğitimler çerçevesinde Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut ile Gençlik Merkezi eğitmenleri tarafından önceki gün sigara kullanımı, madde bağımlılığı ve internetin aşırı kullanımının yol açtığı zararlar konusunda katılımcı gençlere bilgiler verildi ve konularla ilgili önceden hazırlanan broşürler dağıtıldı. 
Eğitimlerin hafta boyunca sürdüğü belirtildi.

AFİŞLEME ÇALIŞMASI

Bu arada düzenlenen eğitimler paralelinde sokakta afişleme çalışmaları da yapılıyor.
Dernek tarafından, cadde ve sokaklarda bulunan billboardlara ve vatandaşların yoğun uğrak yeri olan bölgelere madde bağımlılığı farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında afişler asıldı. 
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi