Bağımlılığa dikkat çekildi

Van İl Genel Meclisi, Nisan ayı mutat toplantılarının dün yapılan oturumunda son yıllarda Van'da artış gösteren madde bağımlılığını tartıştı.

VAN 5.04.2013 12:34:16 0
Bağımlılığa dikkat çekildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kadın ve Erkek Eşitlik Komisyonu tarafından hazırlanan rapora ilişkin söz alan BDP´li İl Genel Meclis Üyesi Ayla Tarhan, herkesi Van´da artış gösteren madde bağımlılığına karşı duyarlı olmaya çağırdı.
Van İl Genel Meclisi Nisan ayı mutat toplantılarını Meclis Başkanvekili Öner Yiğit Başkanlığında sürdürdü. Dün yapılan oturumda son yıllarda büyük bir artış gösteren çocuk, kadın ve özellikle gençlik üzerinde oldukça olumsuz etkilere yol açan madde bağımlılığı, Van´da yaşanan depremden sonra yapılan kalıcı konutların genel durumu ve Van´ın büyükşehir olmasının ardından bu durumun ilde bulunan profesyonel ve amatör spor kulüplere maddi açıdan ne gibi faydasının olacağına dair raporlar tartışılarak karara bağlandı.

"MADDE BAĞIMLILIĞI KLİNİK BİR SORUNDUR"

Kadın Erkek Eşitlik Komisyonuna havale edilen ve son yıllarda büyük bir artış gösteren çocuk, kadın ve özellikle gençlik üzerinde oldukça olumsuz etkiler yaratan madde bağımlığı ve buna dair Büyükşehir statüsünde olan Van´da 6360 sayılı yasada bu konuyla ilgili ne gibi düzenlemeler yer aldığına ilişkin hazırlanan rapora ilişkin söz alan Kadın ve Erkek Eşitlik Komisyonu Başkanı Ayla Tarhan, madde bağımlılığının, hem bedensel ve hem ruhsal anlamda ortaya çıkan klinik bir sorun olduğunu belirterek, "Bunlar toplumsal sorunlarla beraber düşünüldüğünde çağımızın en önemli sağlık sorunu olmaya aday görünüyor. Toplum sağlığı sorunu olan madde kullanımı ve bağımlılığı mücadelesinde amacımız hirçbir madde kullanımına başlanmamasını sağlak, sağlık ve yaşam kalitesini yükseltmek, madde kullanmadığı için gençlerin kendisiyle gurur duymasını sağlayarak madde kullanmaya destek olmak, madde kullanan ve bağımlı olanları da tedavi ve rehabilite ederek sağlığından sorumlu bireyler olmalarını sağlamaktır." dedi.

"YENİ YASA ÖNEMLİ
BİR FIRSAT"

Van´ın büyükşehir olmasının ardından 6360 sayılı yasa ile bu kapsamda yeniliklerin olacağını dile getiren Tarhan şöyle konuştu: "6360 Sayılı yasada büyükşehir belediyelerinin kadınlar ve çocuklar için konuk evleri açmak zorunda olduğu belirtiliyor. Bu yasa bu anlamda çok önemlidir. Van´da özellikle sokaklarda yaşayan çocuklar için bu önemli bir fırsat olacaktır. Van´da artan madde bağımlılığına karşı herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz."
İl Genel Meclisi Nisan ayı mutat toplantıları bugün yapılacak oturum ile sona erecek.
Haber: Oktay CANDEMİR