B. VANSPOR TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ

Akademi Ligi Türkiye Şampiyonasında Doğu ve Güneydoğu grubunda Diyarbakır, Batman, Bingöl takımlarını saf dışı bırakarak yarı finale kadar çıkma başarısı gösteren U-17'ler Türkiyue üçüncüsü oldu.

VAN 27.02.2013 14:16:36 0
B. VANSPOR TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ
Tarih: 01.01.0001 00:00
Rıdvan CAN
Akademi Ligi Türkiye Şampiyonasında Doğu ve Güneydoğu grubunda Diyarbakır, Batman, Bingöl takımlarını saf dışı   bırakarak yarı finale kadar çıkma başarısı gösteren U-17'ler  Türkiyue  üçüncüsü  oldu. Normal süresi 0-0 biten final maçında  penaltı atışlarında 3-1'lik skorla Eyüpspor'a yenilerek  üçüncülük maçına  çıkan  B. Vanspor  Anadolu Selçuklu takımıyla karşılaştı.  Siyah-kırmızılılar karşılaşmanın 15.dakikasında Cihat Kaval ve 60. dakikada ise Adem Maral'ın kaydettiği gollerle Andolu Selçukluspor'u 2-0 yenerek Türkiye üçüncüsü oldu. 
B.Vanspor U-17 alt yapı teknik sorumlusu Ayhan Öztürkçü, Antrenörlerden Şaban Deniz ve Savaş Çiçeksay ve maç genel kordinatörü Reşit Gültay ve kulüp yöneticisi olarak Ergin Çiftçi'nin idaresinde Antalya'da katıldığı Türkiye şampiyonasını üçüncü sırada tamamladı. Akademi Liginde oynadığı futbol ve sahadaki  mücadele anlayışıya şampiyonanın en centilmen futbolcusu B.Vanspor'dan Cihat Kaval seçildi.
Van'ın adını Akademi Ligi Türkiye Şampiyonasında duyuran B.Vanspor U-17 takımı grunbunda şampiyon olarak yarı finale kalmıştı. Akademi Ligi Türkiye Şampiyonasında yarı final'de ilk maçında zorlu bir mücadele sonunda normal süresi 0-0 biten karşılaşmada Eyüpspor'a penaltılarda 3-1 kaybeden U-17 takımımız, Pazartesi günü grubun güçlü ekiplerinden Anadolu Selçuklu takımıyla 3. lük maçına çıktı.  B. Vanspor güçlü rakipleri karşısında üstün bir futbol sergileyerek sahadan 2-0'lık sonuçla Türkiye 3'sü oldu.
 Akademi Ligi Türkiye Şampiyonasında grubunda mücadele eden B.Vanspor U-17 futbol takımı grubunda oynadığı 2 maçtan 1 galibiyet ve 1 yenilgi alarak Türkiye üçüncüsü oldu.
Alt Yapı sorumlusu aynı zamanda hocası Ayhan Öztürkçü,: "Geleceğe ümitle bakmamızı sağlayan genç kardeşlerimiz aldıkları başarılı sonuçlarla zaten bizi sevindiriyorlardı. U17 takımımızın gurubunu lider tamamlayarak Türkiye'de ilk 4 takım arasına girmesi bizi daha da mutlu etti. Antalya'da yapılan  Türkiye şampiyonası finallerinde şampiyonluğu kaçırdık. İlk maçta çok iyi mücadele ettik.  90 dakika baskılı oynadık fakat gol yollarında etkili olamadık. Penaltı atışlarında Eyüpspor'a 3-1 mağlup olduk. Bizler Van'daki kar yağışları ve hava muhalefetleri nedeniyle istediğimiz düzeyde hazırlanamadık sadece 4 günlük bir seri çalışmamız oldu. Türkiye şampiyonasında Anadolu Selçukluspor'u yenerek Van'a Türkiye  üçüncüsü olarak dönüyoruz. Antrenörlerimiz Şaban Deniz ve Savaş Çiçeksay'a aynı zamanda kulüp yöneticimiz Ergin Çiftçi ve maç genel kordinatörümüz Reşit Gülta'ya ve şampiyonada büyük özveriyle mücadele eden genç kardeşlerimizi gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum" dedi.