Aylar sonra Öcalan'dan ilk mesaj

Kamu Güvenliği Müsteşarlığı(KGM), HDP'ye Öcalan'ın, çözüm sürecinin bu noktaya gelmesinde rolü bulunan kesimlere 'sert eleştirileri' olduğu mesajını iletti. Görüşmelerin sürdüğünü ileten KGM yetkilileri, Öcalan'ın 'bu gidişa

VAN 7.08.2015 11:02:44 0
Aylar sonra Öcalan
Tarih: 01.01.0001 00:00
 5 Nisan 2015 tarihinden bu yana Halkların Demokratik Partisi(HDP) heyeti İmralı'ya gitmedi. Süreç, PKK'nın sınır ötesine çıkmaması, alttan alta şehirlerde yapılanma çabasına girmesi ve saldırılar gerçekleştirmesinin ardından soğudu. Seçim sonrası Suruç'taki patlama, PKK saldırıları ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlarıyla fiilen durdu. Heyet İmralı'ya gitmese de İmralı Cezaevi'ndeki Abdullah Öcalan ile Devlet heyeti arasında görüşmeler sürüyor. Bu bilgiyi HDP heyetine Kamu Güvenliği Müsteşarlığı(KGM) verdi.

GERGİNLİK SONRASI İLK TEMAS

Müsteşarlık ile HDP heyeti arasındaki görüşme YPG saflarında IŞİD ile savaşırken hayatını kaybeden 13 kişinin cenazelerinin Habur sınır kapısında bekletilmesine ilişkin sorunun çözülmesi amacıyla gerçekleşti. 4 Ağustos Salı akşamı gerçekleşen ve Kamu Güvenliği Müsteşarı Muhammet Dervişoğlu ile HDP'den İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder'in katıldığı görüşmenin büyük bölümünde bu başlık ele alındı.

ÖCALAN'DAN İLK MESAJ

Müsteşar Dervişoğlu ile yapılan görüşmede HDP heyetinin aldığı en dikkat çeken mesaj ise Öcalan'ın değerlendirmeleriyle ilgiliydi. HDP heyetinin "Öcalan ile görüşmeler sürüyor mu?" sorusuna KGM yetkilileri, "evet" yanıtını verdi, heyete ayrıca Öcalan'ın sağlık durumunda da bir sorun olmadığı bilgisi iletildi. Devlet yetkilileri Öcalan'ın gelinen son nokta ile ilgili değerlendirmelerini de kısaca HDP heyetine aktardı. Öcalan'ın "Herkese yönelik sert eleştirileri" olduğu, çözüm sürecinde bu noktaya gelinmemesi gerektiğini düşündüğü bu yüzden de "bu gidişatı önleyemeyen herkese eleştiriler" yönelttiği Baluken ve Önder'e aktarıldı.

Kaynak : Eljazeera