'Ayinin güzel geçeceğini umuyoruz'

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, dili, dini, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun Van Akdamar Adası'ndaki Ayine katılacak olan Ermeni vatandaşlara en iyi misafirperverliğin gösterilmesi gerektiğini belirterek, 'Bu sene Eylül'ün

VAN 31.07.2015 10:57:58 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'ın Gevaş İlçesi Akdamar Adası üzerinde bulunan ve 20 Mayıs 2005 tarihinde restorasyon çalışmaları yapılan Akdamar Kilisesi, 29 Mart 2007 tarihinde uluslararası törenle 'Anıt Müze' olarak hizmete açılmıştı.
Dönemin Kültür Bakanı Atilla Koç'un bizzat katıldığı açılış programına; Ermeni Patriği II. Mesrob Mutafyan ve bunların yanı sıra; Suriye, Filistin, Avustralya, ABD, Kanada, Fransa, Almanya, Brezilya, Ermenistan, Gürcistan, İngiltere, İsrail, Kanada, Lübnan, Romanya ve Rusya'dan 277 kişilik davetli katılmıştı.
Van'da turizm değerlerinin başında gelen Akdamar Kilisesi, yeni bir ayine hazırlanıyor. 19 Eylül 2010'da yapılan ilk ayinden sonra Eylül ayının ilk haftası 6. Ayin yapılacak.
Bu ayinin güzel geçeceğine inandıklarını anlatan Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, "Bildiğiniz gibi Akdamar Adası ve adada bulunan kilise Van'ın turizmi açısından büyük bir öneme haiz. Bu adadaki kilise Ermeni vatandaşlarımız için çok önemli bir değer. Ülkemizin her türlü inanca ve kültüre önem verdiğinin en büyük göstergesi buradaki kiliseyi restore ederek yılda bir ayine açık tutmasıdır. Bildiğiniz gibi 19 Eylül 2010'da ilk ayin yapıldı ve bu yıl Eylül ayının ilk haftası 6. Ayin yapılacak. Ayinin renkli ve güzel geçeceğini umuyoruz" dedi.
Aktuğ, misafirlere herkesin en iyi şekilde misafirperverlik göstermesi gerektiğini belirterek, "Dili, dini, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun herkesin bu misafirlerimize en iyi şekilde davranması gerektiğine inanıyoruz” dedi.
Zaman zaman Ermeni teşkilatlara karşı kurulan bazı kesimlerin bu ayine karşı çıkar açıklamalarıyla ilgili sorularımızı cevaplayan Aktuğ, “Sonuçta buraya gelecek olanlar, bu memleketin ekonomisine, ticaretine ve turizmine katkı sunuyor. Misafirlere gereken hürmeti göstermek mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.
Bu yılki programın içeriğinin henüz ellerine ulaşmadığını anlatan Kültür ve Turizm Müdürü Aktuğ, "Ağustos ayının ikinci haftası program elimize ulaşır düşüncesindeyim. Onların birçok organizasyonunu biz ayarlıyoruz. Yakılacak mumundan, gemilerine kadar tüm detayları en iyi şekilde organize etmek ve misafirlerimizi en iyi şekilde memnun etmek için çabalayacağız. Gevaş Belediyesi de güzel bazı etkinlikler düşünüyor. Bu ayinin güzel geçeceğini umuyorum" dedi. Bölge: Bişar Ulutaş