AYDIN DOĞAN’IN KÜRT KUŞAĞI İLE NE İLGİSİ VAR!

Hepimizi oyuna getirdiler

VAN 24.06.2015 13:14:23 0
AYDIN DOĞAN’IN KÜRT KUŞAĞI İLE NE İLGİSİ VAR!
Tarih: 01.01.0001 00:00
ABD bölgeyi boşaltıyor, PYD’ye teslim ediyor, bölgede tam bir etnik arındırma yapılıyor, kaçanlar ya da sürgün edilenler Türkiye sınırına yönlendiriliyor, ardından bunları alın diye Türkiye’ye baskı yapılıyor.
 
Yenişafak/ İbrahim KARAGÜL
Şu işe bakın: PKK’nın Suriye kolu PYD, Kuzey Suriye’de tam bir etnik arındırma yapıyor. Demografiyi değiştiriyor. Köyleri yakıyor, kasabaları, şehirleri boşaltıyor. Bir anlamda tehcir, bir anlamda etnik temizlik uyguluyor. Arapları ve Türkmenleri Türkiye’ye sürüyor, bölgeyi insansızlaştırıp kontrol altına alıyor.
Siz bunu sadece Kürt milliyetçiliğinin saldırganlaşması olarak anlamaya çalışırken birden arkada bambaşka bir harita çıkıyor.
ABD‘nin etnik temizlik operasyonunun tam da arkasındaki güç olduğu belirginleşiyor. IŞİD’i bahane ederek aylardır Suriye’yi bombalayan ABD’nin aslında bu örgütle mücadele etmediğini, yeni bir etnik harita şekillendirdiğini öğreniyoruz.
ISİD’le mücadele değil, PYD’yi koruma harekatı
PYD’ye yol açmak için saldırılar yaptığını, ona yönelen tehditleri ortadan kaldırdığını, K. Irak’tan Akdeniz’e uzanan bölgeyi bir güvenlik kuşağına dönüştürdüğünü, bu kuşaktaki Arap ve Türkmen nüfusu sürmeye çalıştığını, bunu yaparken de Kürt milliyetçiliğini tahrik ettiğini, güneyimizde tam bir Kürt kuşağı şekillendirdiğini görüyoruz.
Bugüne kadar bin 774 saldırı yapan ABD ve koalisyon uçakları, bu saldırıların bin 2 yüzünü PYD’yi korumak için yapmış. Çünkü bu saldırılar PYD-IŞİD çatışmalarının olduğu bölgeye yapılmış.
Tüm bu PYD korumasına yönelik operasyonları biz hep IŞİD’le mücadele sanıyormuşuz. Tam da bu dönemde hepimizi, neredeyse bütün ülkeyi IŞİD’e karşı cepheye süreceklerdi, hatırlayın. Yoğun bir IŞİD kampanyası işlendi, zihinsel operasyonları yapıldı. İŞİD imajı ile kamufle edilen oyunu daha yeni çözüyoruz.
Hepimizi oyuna getirdiler
Bir de bakıyoruz ki, bütün oyunlar Türkiye’ye karşı kurulmuş.
7 Haziran seçimleri öncesi içeride ince bir politik dizayna girişenler, hemen çevremizde de oldukça ince, detaylı bir çalışma yapmışlar. Her iki çalışmanın da Türkiye’ye Aydın Doğan medyası üzerinden servis edildiğini görüyoruz.
İşte PYD üzerinden yürütülen o “kuşak” için daha o zamanlar çalışıyorlarmış.
Hepimizi uyutmuşlar. Hepimizi oyuna getirmişler. İçerideki Doğan Grubu’na ait yayın organları, HDP çevreleri aylardır bu temayı işleyerek bizleri oyuna getirmişler. Neredeyse Türkiye’yi IŞİD’e karşı cepheye süreceklerdi. Ama arka planda PKK için kamuoyu yapıyorlarmış, PYD’nin önünü açıyorlarmış, ABD’nin planladığı etnik temizliğe ve Türkiye karşıtı tampon bölgeye hazırlık yapıyorlarmış.
Doğan Grubu bu projenin neresinde?
O medya grubunun Selahattin Demirtaş’ı yıldızlaştırma projesi ile bugün PYD üzerinden biçimlendirilen güvenlik kuşağı aynı projenin parçaları. Tel Abyad‘ın boşaltılması, PYD’ye teslim edilmesi, oradan kaçanların Türkiye sınırına yığılması ve ardından yine aynı grubun yayın organlarında başlatılan “bunları içeri alın” yaygaralarını hatırlayın.
Bu da oyunun parçasıymış. Daha önce “Suriyeliler geri gitsin” diyenler, “bunları niye ülkeye alıyorsunuz” diye AK Parti’ye yüklenenler, bölge PYD için boşaltılırken birden insan sever oldular.
ABD bölgeyi boşaltıyor, PYD’ye teslim ediyor, bölgede tam bir etnik arındırma yapılıyor, kaçanlar ya da sürgün edilenler Türkiye sınırına yönlendiriliyor, ardından bunları alın diye Türkiye’ye baskı yapılıyor.
Türkiye karşıtı cephe projesinin angaryasını bile bu ülkeye yüklüyorlar, maliyetini bize ödetiyorlar. Bu nasıl bir kurnazlık, nasıl bir sahtekarlık!
Çirkin bir oyun oynuyorlar. Bunun anlaşılmayacağını sanıyorlar. Bunları ifşa etmeyeceğimizi düşünüyorlar. Bunlara karşı çıkmayacağımızı, kamuoyunu harekete geçirmeyeceğimizi mi sanıyorlar?
Bir kez daha terör üzerinden hizaya çekilme, terbiye edilme, kontrol altına alınma, cezalandırılma ile karşı karşıyayız. Irak işgali ile başlayan bölgesel çözülme bugün PYD, IŞİD, İran yanlısı örgütler üzerinden Suriye topraklarının dışına taşırılıyor. Lübnan’a, Türkiye’ye, İran’a, Ürdün’e bulaştırılıyor.
Türkiye müdahale etmeli
Yakında Basra Körfezi hareketlenecek. Türkiye, bu dönemde içeride zayıf bir siyasi iradeye mahkum olursa çok ağır bedeller ödeyecek. Bunun için güçlü bir hükümetin kurulması lazım. Aksi takdirde Suriye’deki savaş evlerimize sıçrayacak, Türkiye içine taşınacak. İçeride zayıf hükümetler dönemini başlatmak isteyenlere çok dikkat edin. Kendilerini gizleyecek halleri kalmadı. İşte onlar, Türkiye’yi parçalamaya dönük sistematik çalışmanın tam merkezinde yer alıyorlar.
Birkaç yıl sonra önümüze konacak yeni harita için öncü kol görevi yürütüyorlar.
Tekrar ediyorum, Türkiye güneyimizde şekillenen tampon bölgeye acilen müdahale etmelidir. IŞİD’le gözlerimizi kör edip PYD üzerinden bizi kuşatanların bir adım sonrası Türkiye’yi Suriyeleştirmektir!
- See more at: http://www.iktibasdergisi.com/aydin-doganin-kurt-kusagi-ile-ne-ilgisi-var/#sthash.2khbB2Qe.dpuf