Aydemir: İranlı turistlere iyi davranalım

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Aydemir, Nevruz tatili vesilesiyle Van'a gelen İranlı turistlere yönelik iyi bir misafirperverlik örneğinin sergilenmesi gerektiğini söyleyerek, 'Ürünlerin fa

VAN 26.03.2015 20:35:16 0
Aydemir: İranlı turistlere iyi davranalım
Tarih: 01.01.0001 00:00
               Ülkelerindeki Nevruz Bayramı tatilini geçirmek üzere Van'a gelen İranlı turistlerden mal ve hizmetlerin bedelinin değişken olduğu, fiyatların gerçeği yansıtmadığı yönünde çok sayıda şikâyetler aldıklarını ifade eden Aydemir, "Bu durum, ilimiz turizmini olumsuz etkilemektedir. Gerek ilimizin turizmi açısından, gerekse ekonomisi açısından son derece önemli olan yerli ve yabancı turistlere karşı geleneksel misafirperverliğimizi göstermemiz gerekir. Fahiş fiyatla ürün satışı yapan iş yerlerinin bu tutumdan vazgeçmelerini ve ürünlerin gerçek fiyatlarla satışının yapılmasını istiyoruz" dedi.

                Bu konuda Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak kendi üzerlerine düşeni yapacaklarını anlatan Aydemir, bunun için ücret tarifesine tabi olan esnaf ve sanatkârlarımızın tarife almalarını ve iş yerlerinde müşterilerin görebileceği şekilde iş yerlerinde bulundurmaları gerektiğini ve bu konunun takipçisi olacaklarını söyledi. 

                Gelecek yıllar içinde turist sayısında biraz daha artış sağlamak için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini ve elini taşın altına sokması gerektiğini belirten Muhittin Aydemir, "Bölgemizin turizm potansiyeli ve bölgemizin huzuru için ilimize gelen turistlerin memnuniyeti çok önemli. Herkesin kurallara uyması gerekir. Turizmden ekmek yemek istiyorsak toplumu rahatsız eden durumlara karşı herkesin sağduyulu olması lazım" ifadelerini kullandı.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi